Mahler 4 - Stairway to Heaven

zo 22 mrt 15:00 - 17:00

Beschrijving

Mahler nr. 4 – Stairway to Heaven
EEN SAMENWERKING VAN SYMFONISCH COLLECTIEF BREDA &ONZE LIEVE VROUWELYCEUM BREDA
Het is de eerste keer in haar zevenjarige bestaan dat Symfonisch Collectief Breda een symfonie van Mahler uitvoert. Het collectief wil met deze nieuwe stap in haar programmering scholen inspireren om zich aan te sluiten bij deze educatieve formule, waarbij leerlingen op een eigentijdse manier in aanraking komen met symfonische muziek.

Leerlingen van het Onze Lieve Vrouwelyceum brengen zelfgemaakte muziek ten gehore, geïnspireerd door thema’s uit de Symfonie onder begeleiding van Peter Denissen. Ook zal een aantal leerlingen zelf dirigeren, als echte maestro’s!

Na een korte pauze speelt het Symfonisch Collectief Breda onder leiding van Jos Schroevers de Vierde Symfonie van Mahler. Voor deze uitvoering werken jong en oud, amateurs en professionals nauw samen.

In het slotdeel, Das himmlische Leben, gezongen door de Bredase sopraan Sang Mee Van de Walle, voeren dansleerlingen een choreografie uit van Marleen Hendrickx.

Het concert belicht het meesterwerk van Mahler van verschillende kanten en maakt van de avond in de Grote Kerk een bijzondere belevenis.

Individuele deelnemers

Tickets: voorverkoop € 10 via info@symcobreda.nl
aan de deur € 12,50
kinderen t/m 12 jaar € 5

Meer info

Bezoek deze website voor meer info