Medea, een bestaand verhaal

vr 2 jun - zo 4 jun 20:00 - 23:00

Beschrijving

Speciaal voor Jori Hermsen Producties schreef Melissa Knollenburg een nieuwe toneeltekst, gebaseerd op de gelijknamige Griekse mythe. De verhalen van de kinderen, het koningshuis en de vrienden van Jason en Medea krijgen in deze bewerking ook een stem.

Onder regie van Jori Hermsen is Medea een locatievoorstelling over de zoektocht naar de zin van het bestaan. Dat we leven wil niet zeggen dat we ons daadwerkelijk bewust zijn van ons bestaansrecht. Wat als jouw rechten worden bepaald door je geslacht en afkomst? In Medea zoeken alle personages naar hun plaats in het leven, wat soms leidt tot een eervoller bestaan in de dood.

Medea, Jason en de Argonauten leven een relatief gelukkig leven. Na jaren op de vlucht te zijn geweest, worden zij als vreemdelingen binnengelaten in het Griekse Korinthe. Met de geboorte van twee dochters bouwen ze een nieuw bestaan op, maar wanneer koning Kreon overlijdt en de troon onbemand blijft, wordt de zekerheid van het gezin wederom op het spel gezet. De onvoorwaardelijke liefde van Medea wordt verwoestend wanneer Jason besluit een nieuw leven te beginnen in het koningshuis.

Individuele deelnemers

Regie, scenografie & productie: Jori Hermsen
Tekst, dramaturgie & regie-assistentie: Melissa Knollenburg
Muziek koor: Jorrit van den Ham
Muziek soundscape: Simon Akkerman
Kostuums: Jessica Zeylmaker i.s.m. Janneke Alles Aukes
Spel: Andre Dashorst, Dunja van der Velde, Esrah Van Emde Boas, Femke Trommar, Gina Beekelaar, Manon Lewin, Mendel van der Ploeg, Mertijn Wien, Ruby Rademaker, Tatiana Krol, Trudie Hendriks en Wilma van Oenen
Zang: Antoinette Klaphake, Astrid Hol, Aukje Zuidema, Gina Beekelaar, Mieke van Dam en Mirjam Klaphake
Techniek: Pim Laan en Simon Akkerman
Fotografie en grafisch ontwerp: Mascha Hendriks
Teaser: Guillaume Versteeg/ G3b Studios

Meer info

Bezoek deze website voor meer info