Meezingen met het Gemengd koor Perezwon

ma 17 jun 20:00 - 22:15
ma 24 jun 20:00 - 22:15

Beschrijving

Perezwon (перезвон) betekent ‘klokgelui’. Klokken zijn onlosmakelijk verbonden met de Oosters-orthodoxe liturgie. Het gemengd koor Perezwon is opgericht in februari 2016 en legt zich toe op deze specifieke koormuziek. Daarnaast worden Russische en Oekraïense volksliederen gezongen in de diverse landstalen. De zangers van Perezwon komen uit verschillende delen van Noord Holland. Heemskerk, Uitgeest, Castricum, IJmuiden en de Zaanstreek.

Perezwon staat onder muzikale leiding van Chris Jobse. Al sinds 1980 is hij actief als dirigent van meerdere koren en orkesten in Nederland en daarbuiten. Hij heeft in zijn dirigenten carrière inmiddels een grote ervaring opgebouwd in de Orthodoxe kerk muziek. Sinds 2003 is hij als gastdirigent verbonden aan het Tavria strijkorkest en het Krim Kamer Koor uit Simferopol (Oekraïne). Chris is initiatiefnemer van het Byzantijnse Koor Perezwon.

Perezwon is een gemengd koor dus er is plaats voor sopranen, alten, tenoren en bassen. Nieuwe leden komen eerst twee repetities kennis maken, daarna wordt samen met hen bekeken wat de definitieve stemgroep is. De repetitieavond is maandag van 20.00 uur tot 22.15 uur. Repetitie locatie is Cultuurhuis Heemskerk.

Heeft u interesse om maandag 17 en 24 juni mee te komen zingen, meldt u zich dan aan via info@perezwon.nl zodat wij u van de muziek kunnen voorzien.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info