MUSA olv Peter Dijkstra - Britse schoonheid op het continent

za 24 jun 20:15 - 22:30

Beschrijving

Britse schoonheid op het continent

Misschien wel de belangrijkste pijler van de Britse klassieke muziek is de lange traditie van koorzang die het land kent. Geïnspireerd door dat rijke erfgoed zijn door de eeuwen heen de prachtigste werken voor gemengd koor geschreven.

Wat de werken van Purcell, Vaughan Williams, Howells en Tavener gemeen hebben zijn hun religieuze en culturele wortels. Het programma van MUSA wordt omkranst door muziek van één van de meest beroemde Britse componisten uit de Barok: Henry Purcell.

Voor de mis in G mineur liet Ralph Vaughan Williams zich inspireren door de Britse oude muziek en zorgde daarmee voor een herleving van de Engelse polyfonische koorstijl. Het middendeel van het programma wordt gevormd door twee werken die bij velen bekend zijn: John Taveners’ Song for Athene en Take him, earth, for cherishing van Herbert Howells

MUSA en Peter Dijkstra brengen met dit concert een hommage aan de magnifieke Britse koortraditie, die niet alleen binnen het Verenigd Koninkrijk maar ook ver buiten de Britse landsgrenzen een rol van betekenis speelt.

Vocaal ensemble MUSA is opgericht in 2005 en bestaat uit ambitieuze amateurzangers die graag nieuwe muzikale uitdagingen aangaan. Om dat te realiseren zorgt MUSA voor een omgeving waarin op hoog niveau muziek wordt gemaakt. Kwaliteit, intensiteit en enthousiasme staan daarbij centraal. De artistieke leiding van MUSA ligt in handen van oprichter Peter Dijkstra.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info