MUSA zingt zelden uitgevoerde werken van Heppener en De Lange

za 16 jun 20:15 - 22:15

Beschrijving

Vocaal ensemble MUSA geeft op zaterdag 16 juni een concert in de Heikese kerk in Tilburg. Onder leiding van Peter Dijkstra zingt het koor zelden uitgevoerde werken van de Nederlandse componisten Robert Heppener en Daniël de Lange. Ook muziek van Felix Mendelssohn en Johann Hermann Schein zal klinken. Een veelstemmig concert waarin MUSA de bezoeker meeneemt door vier eeuwen vol emoties.

Hoe vaak krijg je de kans om Bruchstücke eines alten Textes van Robert Heppener en het Requiem van Daniël de Lange in één concert te horen? In het uitdagende werk van Heppener hoor je brokstukken van een psalmtekst afgewisseld met flarden hemelse muziek. Heppener bracht met dit stuk een hommage aan Felix Mendelssohn en daarom kan Mendelssohns eigen koormuziek niet ontbreken. MUSA zingt zijn prachtige Deutsche Liturgie. Hoogtepunt van het concert is het Requiem van Daniël de Lange. Daaraan voorafgaand klinken een aantal motetten van Johann Herman Schein uit het begin van de 17e eeuw, muziek waar De Lange in zijn Requiem op teruggrijpt. Het Requiem (voor dubbelkoor en solisten) is een monumentaal werk, dat een grote afwisseling kent in muziekstijlen.

Het concert vindt plaats op zaterdag 16 juni in de Heikese kerk, Stadhuisstraat 6 in Tilburg en begint om 20:15 uur. Kaarten a € 18,- zijn verkrijgbaar aan de deur en in de voorverkoop via www.musa.nu

Meer info

Bezoek deze website voor meer info