Musical Chess

vr 13 apr 20:15 - 22:15
za 14 apr 20:15 - 22:15
zo 15 apr 14:15 - 16:15

Beschrijving

Op 13, 14 en 15 april 2018 voert het Zwols Muziektheater de musical Chess uit in Schouwburg Odeon.

De Musical Chess is een musical met prachtige muziek van Benny Andersson en Björn Ulvaeus van ABBA en teksten van Tim Rice. De Nederlandse vertaling is van Petra van Eerden.
Het schrijnende liefdesverhaal speelt zich af in de periode van de koude oorlog en begint bij een wereldkampioenschap schaken waarbij de scheidsrechter wordt gespeeld door Marleen Groener. De hoofdpersonen zijn een extravagante en opvliegende Amerikaanse grootmeester Freddie (Yko Hoekstra), zijn vrouwelijke manager Florence (Mirjam de Groot) en een Russisch schaakkampioen Anatoli (Freek van der Heide). Als de Rus overweegt om over te lopen naar het Westen, beseft hij dat hij zijn vrouw Svetlana (Annelie Franken) en kinderen nooit meer zal zien. De KGB-agent Molokov (Jann Post) probeert de Rus te overtuigen mee terug te gaan. Hij neemt echter een beslissing die voor alle betrokken partijen verregaande gevolgen heeft.
De musical Chess is o.a. bekend van de hits ‘I Know him so well’ en ‘One night in Bangkok’.

Kaartjes zijn te reserveren via de website van het Zwols Muziektheater: www.zwolsmuziektheater.nl. Reserveer snel uw kaartje en u bent verzekerd van een mooie plek!

Meer info

Bezoek deze website voor meer info