Niet huilen, Kom ruilen

di 4 jun 19:30 - 22:30

Beschrijving

4 juni is het weer zo ver: de tweede editie van de kledingruil. Speciaal voor jou en alle kledingstukken in je kast die je nooit meer draagt. Nieuw deze editie: neem een eigen kleedje mee. De kleding komt in de zalen op deze kleedjes te liggen.

Wat is dat?
Een avond je kleding ruilen, met de kleding van andere bezoekers.

Wat kost dat?
Niks! De toegang is gratis mits je eigen kledingstukken meeneemt. Je hoeft dus niet meer te huilen om je lege bankrekening.

Hoe werkt dat?
Bij onze kledingruil werken we met punten: je kleding is bij aankomst een bepaald aantal punten waard. Dit punten aantal krijg je op een kaartje mee, dit is bij wijze van spreken je ’tegoedbon’. Bij binnenkomst geef je je tas met kleding aan onze lieftallige medewerkers, die even zullen kijken hoeveel kledingstukken je mee hebt genomen en hoeveel punten deze waard zijn. Op je tegoedbon komt je puntenaantal van meegenomen kledingstukken te staan. Dit gaat aan de hand van een vast systeem: een T-shirt is altijd 1 punt waard, een lange broek is altijd 2 punten waard (er vanuit gaande dat de kledingstukken nog in goede staat zijn, dus zonder vlekken of gaten).
Vervolgens krijg je je tas met kleding én je tegoedbon weer in de handen, en kun je door naar de zalen. In de zaal leg je je kleedje neer, met je kleding er op. Ook kun je vast even rondkijken bij de anderen. Na een welkomstwoordje van ons kan de ruil beginnen. Je kunt vrij door heel de zaal lopen, de kleding van anderen bekijken en kledingstukken passen. Kleding die je mooi vindt, kun je weer uitkiezen on mee te nemen naar huis. Hier komt je tegoedbon weer van pas: wanneer je bij binnenkomst voor 15 punten kleding hebt meegenomen, kun je ook weer voor een waarde van 15 punten kleding uitkiezen. Bij het verlaten van de zaal loop je weer even langs onze lieftallige medewerkers. Deze kijken even of de gekozen kleding ook overheen komt met de waarde van je tegoedbon, en zo kun je uiteindelijk met nieuwe kleren weer de deur uitlopen!

Moet ik me aanmelden?
Aanmelden voor de kledingruil is niet nodig, maar als je van plan bent om te komen, geef dit dan alsjeblieft aan op deze Facebook pagina! Zo kunnen we ons voorbereiden op hoeveel mensen er ongeveer komen.

Niet huilen, Kom ruilen is een initiatief vanuit Studi073.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info