Nog;

di 5 jun 19:30 - 22:00

Beschrijving

De 25-jarige Almelose Daphne Fernhout presenteert op 5 juni haar afstudeervoorstelling Nog; in theater De Kleine Willem in Enschede. Hiermee hoopt zij af te studeren van de Podium Academie Twente. Daarnaast mag ze ook vanaf 6 juni exposeren in het kunsttorentje.
Daphne staat op het punt te trouwen, maar de twijfel slaat toe, wil ze dit wel? Ze heeft altijd geroepen IK ga nooit trouwen. Maar waarom riep ze dat altijd?

Tijdens de voorstelling word het publiek meegenomen in haar verleden en hoe ze gekomen is op het punt waar ze nu is. Wordt duidelijk waarom ze twijfelt? Wat kiest ze uiteindelijk? Ze vertelt haar verhaal doormiddel van jurken, want in haar leven waren er twee rode draden, jurken en mannen. Elke jurk is gekoppeld aan een verhaal met een man in haar leven. Ze vertelt over wat ze heeft meegemaakt met die mannen en wat dat voor haar heeft betekend. Al die mannen hebben toch geleid naar de man met wie ze nu op het punt staat om te trouwen?

Het is een voorstelling over liefde, hoop en doorzettingsvermogen. Dingen die mensen in de wat donkere en zware tijden nog wel eens vergeten. Maar juist in die tijden zijn ze zo belangrijk, want dat zijn de dingen die je er doorheen slepen.

Wat betekent Nog; eigenlijk?

Nog is dat er altijd nog meer komt. De achterliggende gedachte van de puntkomma is dat er altijd een reden is om géén punt achter je leven te zetten. Het verhaal stopt niet, maar gaat verder achter de puntkomma. Er is alleen soms een omslag nodig, een rustmoment. 

De voorstelling is autobiografisch maar gedramatiseerd. In de voorstelling wordt geacteerd, gedanst en gezongen. De expositie in het kunsttorentje sluit aan bij haar voorstelling, deze maakt zij samen met Tess Hümmels, een mede-Almeloër.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via facebook.com/afstuderendaphne en zijn 7,50 per stuk. De avond begint om 19:30, op deze avond presenteren ook twee klasgenoten van haar hun voorstellingen. De expositie in het kunsttorentje is vanaf 6 juni en wordt 9 juni geopend met een live performance van Daphne om 16:00 bij het torentje.

Individuele deelnemers

Daphne Fernhout

Meer info

Bezoek deze website voor meer info