Open middag muziekvereniging Emergo Castricum

zo 11 jun 14:00 - 17:00

Beschrijving

Iedere muzikant weet het: er is niks mooiers dan samen muziek maken. En om dat iedereen te laten weten organiseert muziekvereniging Emergo Castricum op zondag 11 juni een open middag. Daar kun je kennis maken met de vereniging, informatie krijgen over muzieklessen, optredens beluisteren, maar het allerleukste is dat je ook zelf instrumenten kunt proberen.

De middag begint om 14.00 uur met optredens van de blokfluitklassen, het opstaporkest en het opleidingsorkest. De meeste muzikanten bij Emergo beginnen met blokfluitles, daar leren ze de basisprincipes van muziek maken: noten lezen, tellen en samen spelen. Na deze lessen kunnen ze op een instrument naar keuze, bijvoorbeeld de bugel, trombone of trompet, proeflessen volgen. Als dat bevalt, kan er binnen een halfjaar al mee gespeeld worden in het opstaporkest. Daar maken de kinderen voor het eerst kennis met een echte dirigent en wordt er geoefend om met allemaal verschillende instrumenten leuke en mooie muziek te maken. Voor de leerlingen die al wat verder zijn, is er vervolgens het opleidingsorkest. Een nog grotere groep muzikanten, die regelmatig deelnemen aan festivals en verschillende optredens per jaar geven.

Om te laten horen welke verschillende instrumenten er allemaal zijn, wat je alleen of in een duo kunt spelen, geven verschillende leden vanaf 14.45 uur optredens. Dit zal enorm gevarieerd zijn, zowel qua leeftijd, als muziekstijl. Vanaf 15.30 uur kan iedereen zelf instrumenten proberen, kun je informatie krijgen over de vereniging en muzieklessen en kun je je inschrijven om eens een proefles te komen volgen. Ook ben je altijd welkom om eens bij een repetitie van een orkest te komen luisteren.

De open middag is op zondag 11 juni, begint om 14.00 uur en vindt plaats in Geesterhage, aan de Geesterduinweg in Castricum. Toegang is uiteraard gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info