Opening en prijsuitreiking van de expositie “Spelen met Kleur”

za 7 okt 14:00 - 15:00

Beschrijving

De Vereniging Kunstkring Prins Alexander organiseert een jaarlijks Kunstconcours op basis van een gezamenlijk gekozen thema. Dit jaar was het thema: “Spelen met Kleur”. Ruim 30 kunstenaars schreven in voor het Kunstconcours, dat op Zaterdag 7 oktober om 14.00 uur feestelijk wordt geopend door Jos Sens van de Wijkraad Ommoord, samen met Leen van der Stek voorzitter van de Kunstkring. De opening en daarna de expositie vinden plaats in de expositieruimte Binnenhof 98, in het Winkelcentrum Binnenhof in Rotterdam-Ommoord. Iedereen is van harte welkom bij de opening. De expositie is vanaf dat moment te bezoeken tot 31 oktober 2023. Binnenhof 98 is geopend van dinsdag tot en zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Het “Kunstconcours” is een creatieve opdracht voor de leden van de Kunstkring. Zij krijgen 9 maanden (januari-september) de tijd om een volledig nieuw kunstwerk, in hun eigen discipline, te maken op basis van een thema. U vindt in de expositie objecten van/in acryl, aquarel, glaskunst, keramiek, mixed-media, recycle-kunst, tekeningen, textielkunst, olieverf. Elke kunstenaars van de Kunstkring heeft haar/zijn eigen specialiteit. Dit jaar is het thema: “Spelen met Kleur”, waarbij elk kunstwerk in beeld en in verhaal gekoppeld is aan het thema. Nu komen alle kunstwerken in één expositie bijeen. Intern wordt er gejureerd waarbij er een 1ste, 2e en 3e prijs zijn. Tijdens de opening wordt de publieksprijs bekendgemaakt en uitgereikt. Leden van de Kunstkring en bezoekers van de Binnenhof 98 kunnen tot en met zaterdag 7 oktober 13.00 uur hun stem uitbrengen.

Dit is het 4e jaar dat de Kunstkring een Kunstconcours organiseert. Het Kunstconcours “Spelen met Kleur” wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Cultuur Concreet.

Individuele deelnemers

Ruim 30 kunstenaars schreven in voor het Kunstconcours.
Bezoekers zijn van harte welkom. Toegang is vrij.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info