PianoFest 2019

za 21 dec 09:30 - 18:00
zo 22 dec 09:30 - 19:00

Beschrijving

Op 21 & 22 december kan iedere amateurpianist in Nederland weer voor vijf minuten in de huid kruipen van een echte concertpianist. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazz muziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom. Maar je kunt natuurlijk ook alleen komen luisteren en genieten van alle optredens of misschien wel meedoen aan één van de vele gratis workshops.

5-minutenfestival of concours
Op de mooiste podia van het Conservatorium van Amsterdam staan weer prachtige vleugels klaar voor maar liefst 195 deelnemende amateurs. Zij spelen hun favoriete pianomuziek (alle muziekstijlen!) voor een vakjury en een volle zaal publiek. Er zijn optredens in het vijf-minutenfestival en het concours. In dat laatste geval zijn mooie prijzen te winnen. Lees hierover meer op www.pianofest.nl/page/festival.

Workshops
Naast de 195 optredens, biedt PianoFest ook een uitgebreid programma met workshops, waar iedereen gratis aan kan meedoen. De workshops worden begeleid door beroepspianisten en richten zich op allerlei niveaus en muziekstijlen. Bekijk alle workshops via www.pianofest.nl/programma. Om mee te doen hoef je alleen een gratis toegangskaart aan te schaffen via www.pianofest.nl.

Slotconcert
Het slotconcert vindt plaats op zondag 22 december vanaf 15.30 uur. In het slotconcert spelen de drie finalisten en winnaar van de beste compositie van het PianoFest Concours. Ook dit jaar heeft PianoFest een meesterpianist uitgenodigd voor een verrassingsrecital. Dit jaar is dat Thomas Beijer! Wat hij gaat spelen is dus nog een verrassing.

Individuele deelnemers

Er is plaats voor 200 amateurpianisten. Zij kunnen voor vijf minuten in de huid kruipen van een echte concertpianist. Daarnaast kunnen de deelnemers én publiek meedoen aan 20 workshops die worden begeleid door professionele pianisten.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info