PianoFest aan ´t IJ

za 4 jul 09:00 - 18:00
vr 10 jul 09:00 - 18:00

Beschrijving

PianoFest aan 't IJ is uitverkocht. Je kunt nog wel kans maken op een WILDCARD via www.pianofest.nl.

In de anderhalvemetermaatschappij kunnen we nog even geen grote publieke events organiseren, dus richten wij ons in 2020 op de optredens van amateurpianisten. Samen met het Muziekgebouw aan 't IJ bieden we amateurpianisten de unieke kans om in juli 2020 op te treden op deze toplocatie.

Op 4 en 10 juli kunnen 50 amateurpianisten optreden op een prachtige concertvleugel in de grote zaal van Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Waan je voor 5 minuten in de huid van echte concertpianist en speel op een prachtige Steinway concertvleugel jouw favoriete muziek. Van beginner tot gevorderde, van jong tot oud, van klassieke of jazzmuziekliefhebbers tot de makers van eigen liedjes, alle amateurs zijn welkom. Bekijk hier of je mee kunt doen.

PianoFest aan 't IJ: een serie mini-masterclasses
Je speelt je 5-minutenrepertoire op een prachtige vleugel in de grote zaal. Direct na je optreden krijg je op het podium mondelinge feedback van pianist David Kuyken, hoofdvakdocent piano aan het Conservatorium van Amsterdam en studieleider van de Sweelinck Academie. Ook krijg je een mooie videoregistratie van je optreden. Mogelijk is beperkt publiek tegen die tijd ook weer toegestaan, dus wellicht mogen je fans ook komen! Daarover later meer.

Data
PianoFest aan 't IJ is op zaterdag 4 en vrijdag 10 juli, van ongeveer 9.30 tot 17.30 uur.

Tickets
De ticketprijs om mee te doen bedraagt 50 euro. Daarvoor krijg je het volgende:

– de unieke kans om op te treden in één van de mooiste en grootste concertzalen van Amsterdam

– direct na je optreden krijg je 5 minuten feedback op je spelen van één van de beste pianodocenten van Nederland: David Kuyken

– wij nemen jouw optreden op en maken daar een mooie video van, die je kunt delen met al jouw fans. De feedback wordt ook opgenomen en apart toegestuurd.

– je mag gratis 2 fans meenemen als de RIVM-richtlijnen het toelaten.

Publiek
Er kan bij deze editie helaas geen publiek ontvangen worden. We hopen volgende events weer onze deuren te kunnen openen voor bezoekers.

Over David Kuyken
Hoofdvakdocent piano aan de Conservatoria te Amsterdam en Den Haag en artistiek adviseur van Stichting PianoFest. David Kuyken is een veelgevraagd jurylid en geeft regelmatig masterclasses in binnen- en buitenland. David Kuyken is een zeer veelzijdig pianist en heeft met verschillende orkesten gespeeld onder dirigenten als Comissiona, Montgomery, Haenchen, Lazarjev, Ros Marbá, Vedernikov, Vonk, Östmann, Brüggen en Spanjaard. Naast recitals gaf David Kuyken ook talloze kamermuziekconcerten samen met violisten Janine Jansen, Candida Thompson en Ilya Grubert.

Individuele deelnemers

Amateurpianisten van alle leeftijden, niveaus en muziekstijlen!

Meer info

Bezoek deze website voor meer info