Podium in de Mix!

wo 25 aug - za 2 okt 12:00 - 16:00

Beschrijving

EXPO: Podium in de mix!
Kunst is er in veel uitingsvormen. Zoals kunstwerken van metaal, het bewerken van hout (pyrografie) en kleurrijke schilderijen. Vanaf 25 augustus tot en met 2 oktober is dit alles te zien in KunstGein Podium.
Kunstenaars; Wim Marchal- metaalbewerking, Silvia Hoedemaekers houtbrandkunst en Sofie Meijers met schilderijen tonen hun werken in KunstGein podium. Kom kijken en ontdek zelf de mix van verschillende stijlen. Mis ook niet onze etalage aan de Raadstede 75 te bekijken.

Wim Marchal – sleutelkunst
De kunst van Marchal is het resultaat van zijn hobby artistieke metaalbewerking. Jaren geleden kwam hij in het bezit van een kist met verschillende sleutels. Wat moet ik daar nou mee dacht hij. Na een bezoek van een tentoonstelling van afvalmaterialen kwam hij op het idee wat te doen met de sleutels. Nu verwerkt hij de sleutels met veel plezier tot bijzondere vogeltjes en andere objecten.
Zo ziet u maar afgedankte sleutels krijgen op deze manier tweede leven.

Sofie Meijers – schilderijen
Start met aquarelleren, daarna heeft ze meerdere cursussen acryl schilderen gevolgd. Later volgt ze bij de kunstacademie Arendonk een hoge graad schilderen, waar ze ook kennis maakt met het schilderen met olieverf. Het meest opvallende in haar schilderijen is het kleurgebruik, licht-donker contrast, kleurcontrast en krachtige expressieve vormen. Maar ook de veelzijdigheid in het werk. Haar voorkeur gaat uit de abstracte werken. Zij zijn de moeite waard om goed te bekijken.

Silvia Hoedemaekers – pyrografie
Pyrografie is een eeuwenoude volkskunst waarbij hout (of leer) handmatig met hitte wordt bewerkt. Van hobby naar een fijne dagbesteding waarin Hoedemaekers zich nog steeds kan ontwikkelen. Als autodidact blijft zij zichzelf uitdagen door veel te oefenen en te experimenteren. Zoals kleur toe te voegen aan het werkstuk zonder dat dit afbreuk doet aan het eigenlijke brandwerk. Onder het motto “She believed she could, so she did” kan ze nu vol trots haar gemaakte stukken exposeren en laten zien wat ze allemaal nog meer kan.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info