POP-UP STATIONSKOOR IN BREDA

za 2 nov 13:30 - 15:00

Beschrijving

2 NOVEMBER WEER EEN POP-UP STATIONSKOOR IN BREDA
Muziekstuk voor de derde editie, een nóg grotere uitdaging

Op zaterdagmiddag 2 november organiseert de Musicaja Zangschool voor de derde keer een pop-up stationskoor op NS-station Breda. Ook deze keer worden koren, zangliefhebbers, reizigers en voorbijgangers uitgenodigd om mee te doen en binnen een uur een klassiek muziekstuk in te studeren én uiteindelijk ten gehore te brengen. Deelname is gratis.

In 2015 en 2016 organiseerde de Musicaja Zangschool ook al een Pop-up koor op Station Breda. Beide keren vormde er zich een flink koor van honderden voorbijgangers, trein- en busreizigers en andere station bezoekers. Met dit koor werd in slechts één uur tijd een pittig klassiek koorwerk ingestudeerd, niet gewoon ‘een leuk liedje’, maar echt een groot werk. Aansluitend werd dit direct uitgevoerd in de stationshal. Een grote uitdaging, maar met een hartverwarmend eindresultaat. Dit project wordt georganiseerd door Stichting Vuurwals en de Musicaja Zangschool Breda en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Breda, Vrienden Podiumkunsten Breda, Rotary Breda en de NS.

Nieuw muziekstuk, een echte uitdaging
Na de uitvoering van een koraal uit de Matthäus Passion van Bach in 2015 en O Fortuna van Carl Orff in 2016 kreeg Caja van der Werff, zangdocent en muzikaal leider van het project, van een flink aantal deelnemers nog regelmatig de vraag of er weer een Pop-up Stationskoor komt. “Deze keer gaan we nog een stapje verder. Het lijkt een onmogelijke opgave, maar toch willen we zoveel mogelijk mensen uitdagen om met ons in één uur tijd het Lacrimosa uit het Requiem van Mozart in te studeren én vervolgens uit te voeren,” vertelt Caja enthousiast. “En… als kers op de taart zal het koor worden begeleid door een delegatie van het Symfonisch Collectief Breda,” voegt Caja eraan toe.

Aanmelden en meedoen
Sopranen, alten, tenoren, bassen, veel ervaring, weinig of geen ervaring, iedereen is welkom. Deelnemers kunnen zich thuis alvast voorbereiden door op www.musicaja.nl de bladmuziek te bekijken en oefenbestanden te beluisteren. Zelfs als je geen noten kunt lezen, kun je toch alvast je partij oefenen. Het repeteren van het klassieke muziekstuk start om 13.30u bij de vleugel in de stationshal bij de uitgang richting de Belcrum. Na een uur wordt het lied ten gehore gebracht aan het aanwezige publiek. Caja: “Het wordt niet makkelijk, dus we gaan keihard werken, met hopelijk weer een verbluffend resultaat!”

Individuele deelnemers

Sopranen, alten, tenoren, bassen, veel ervaring, weinig of geen ervaring, iedereen is welkom!!
Bezoekers. Reizigers. enz

Meer info

Bezoek deze website voor meer info