Prokkel meetup 3daagse (online)

wo 18 nov 10:00 - 12:00
do 19 nov 10:00 - 12:00
vr 20 nov 10:00 - 12:00

Beschrijving

Elkaar blijven ontmoeten. Ook in deze coronatijd is dat belangrijk. Maar het is wel moeilijker, want er wordt van ons gevraagd om afstand te houden. Veel dingen zijn anders dan normaal: thuis, op school, op het werk en in onze vrije tijd. Welke invloed heeft deze tijd op jou? Welke ervaringen heb je de afgelopen maanden opgedaan? Welke ideeën heb je waar anderen iets aan kunnen hebben? Of waar je misschien samen met anderen iets mee zou willen doen? Praat erover mee tijdens de online Prokkel meetup 3daagse! Rick Brink, minister van gehandicaptenzaken is ook elke dag van 10.00 – 10.30 uur aanwezig. Hij hoort graag hoe het in de praktijk gaat: waar loop je tegenaan, wat gaat goed en wat kan beter.

Elke dag staat een ander thema centraal:

Woensdag 18 november (10.00 – 12.00 uur): ONDERWIJS
Wat is er veranderd op school? Hoe is het bij jou geregeld met online lessen? Wat is de invloed van corona op stages? Hoe houden docenten en studenten contact met elkaar? Wat vind je dat goed gaat? Wat zou je anders willen?

Voor wie?
Voor ervaringsdeskundigen, begeleiders van mensen met een beperking, studenten en docenten VSO en MBO, leerwerkbedrijven, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties en ieder ander die wil meepraten.

Donderdag 19 november (10.00 – 12.00 uur): VRIJE TIJD, IN EN OM HUIS
Algemeen gespreksleider: Marian Stet
Hoe houd je contact met vrienden? Hoe maak je misschien wel nieuwe digitale vrienden? Wat doe je als je je eenzaam voelt? Hoe maak je het thuis gezellig? Waar heb je nu meer tijd voor dan normaal? En wat mis je het meest?

Voor wie?
Voor beleidsmedewerkers, ervaringsdeskundigen, begeleiders van mensen met een beperking, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, gemeente ambtenaren en ieder ander die wil meepraten.

Vrijdag 20 november (10.00 – 12.00 uur): WERK EN DAGBESTEDING
Wat is er veranderd op het werk of de dagbesteding? Hoe is het geregeld met thuiswerken? Hoe gaat jouw bedrijf ermee om? Wat gaat goed? Wat zou je anders willen? En hoe houd je contact met collega’s?

Voor wie?
Voor ervaringsdeskundigen, jobcoaches van mensen met een beperking, HR medewerkers van bedrijven, SW-bedrijven, gemeenten, UWV, medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties en ieder ander die wil meepraten.

We gaan elkaar ONLINE ontmoeten!
De meetups vinden online plaats. We praten met elkaar in een groep, maar er is ook gelegenheid om in kleinere groepen uiteen te gaan.
Elke – digitale – groep heeft een eigen gespreksleider.
Groepen die nu al bekend zijn:
– Geluksroute (woensdag) – met initiatiefnemer Ruth Deddens (Geluksacademie)
– Online contact maken en houden (woensdag) – met initiatiefnemer Natascha van Zaanen (Deltion College)
– Evaringsdeskundigen (mensen met LVB) volgen MBO opleiding, hoe kom je daarna als een volwaardig werknemer aan het werk (woensdag) – met initiatiefnemer Bertina Spelt (ASVZ)
– Online daten met ABCDate (donderdag) – met initiatiefnemer Sofie Goeting (Leer Zelf Online)
– Landelijke bingo (donderdag) – met initiatiefnemer Bas Scholte Aalbes (De Zijlen)
– Goed leven in je eigen buurt (donderdag) – met initiatiefnemer Kerstin Leidorf (VNG)
– Digitale zelfredzaamheid, ook op het werk (vrijdag) – met initiatiefnemer Jacques de Wit (Leer Zelf Online)
– Onze ervaringsdeskundigen (mensen met LVB) volgen MBO opleiding, hoe krijg je een volwaardige baan nadat je je diploma hebt behaald (vrijdag) – met initiatiefnemer Bertina Spelt (ASVZ)
– Hoe om te gaan met LVB-medewerkers die door corona niet op locatie kunnen werken (vrijdag) – met initiatiefnemer Bas Schut (gemeente Oude IJsselstreek)
– Alternatieve dagbesteding met ontwikkelmogelijkheden (vrijdag) – met initiatiefnemer Ellen van Heek (Aveleijn)

Meedoen aan een meetup?
Je kunt gratis meedoen! Meld je wel vóór 12 november even aan.
Je ontvangt dan een link waarmee je online mee kunt praten.
En heb jij een onderwerp voor een digitale groep? Mail het naar info@prokkel.nl

Speciale oproep
Wij nodigen ook communicatie-, organisatie- en adviesbureaus uit om mee te doen. Help mee om de verhalen en ideeën te delen en te verwerken in concrete actieplannen of handreikingen.

Wij zien ernaar uit om in verbinding te blijven en elkaar online te ontmoeten!

Individuele deelnemers

Voor iedereen die wil meepraten.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info