Religieuze muziek uit de Duitse barok

zo 16 feb 15:00 - 16:15

Beschrijving

Met als titel “Alles mit Gott und nichts ohn’ Ihn” brengt de bekende sopraan Caroline Spanjaard samen met het ensemble La Gamme op zondag 16 februari om 15.00 uur een programma met uitsluitend pareltjes uit de Duitse barokmuziek bij Willibrordconcerten in Waalre.

De uitvoering is opgebouwd rond 3 markante en invloedrijke componisten te weten: H.Schütz, D.Buxtehude en J.S.Bach. Van hen wordt vocale muziek ten gehore gebracht begeleid door het in de barokmuziek gespecialiseerde ensemble La Gamme op orgel/klavecimbel, viola-da-gamba en viool. Daarnaast kan er worden genoten van instrumentale muziek uit de hoogbarok van de minder bekende componisten P.H.Erlebach en G.Böhm. Door de jarenlange samenwerking zijn sopraan Caroline Spanjaard en het ensemble La Gamme uitstekend op elkaar ingespeeld. De keuze van het programma en de kwaliteit van de uitvoering staan voorts garant voor een middag muziekgenot van hoog niveau.

Alles mit Gott …
De titel van het programma “Alles mit Gott …” verwijst naar de eerste en laatste regel van de aria van Bach waarmee het programma begint. In 2004 werd er in de bibliotheek van de nalatenschap van gravin Anna Amalia van Saksen-Weimar een gelegenheidswerk teruggevonden voor de 52e verjaardag van haar echtgenoot graaf Wilhelm Ernst. Deze compositie uit 1713 bestond uit meerdere verzen waarvan het 1e couplet voorzien was van muziek. De coupletten werden afgewisseld met een instrumentaal tussenstuk, het ritornel. Nauwkeurig onderzoek wees uit dat de muziek gecomponeerd moet zijn door Johann Sebastian Bach die van 1708 tot 1717 werkzaam was aan dit hof.

Concert én museumbezoek
Gasten van Willibrordconcerten kunnen voorafgaande aan een uitvoering Het Waalres Museum bezoeken. Daar loopt nu de boeiende expositie Kant en Damast uit de kast, topstukken huishoudelijk en industrieel textiel. Een combinatiekaart voor concert én museumbezoek is vanaf 13.30 uur op de concertzondag verkrijgbaar bij het museum aan de Willibrorduslaan 4 voor de gereduceerde prijs van 9,- euro. Toegang tot alléén het concert kost 7,- euro en plaatsen daarvoor zijn op zondag 16 februari vanaf 14.30 uur beschikbaar op de concertlocatie: Oude Willibrorduskerk, Oude Torenstraat 2 Waalre.

Individuele deelnemers

Caroline Spanjaard, Ine Houtman, Arjan Janson, Gert Mulder

Meer info

Bezoek deze website voor meer info