Scenes from Tarzan of the Apes - de opera

zo 19 mei 15:00 - 17:00

Beschrijving

Ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de stomme film trakteert Opus 2 op een hedendaagse opera “Scenes from Tarzan of the Apes”.De première vindt plaats in Theater Parkvilla op zondag 19 mei 2019 om 15.00 uur. Vanwege de nauwe band met de stad Alphen aan de Rijn en het Theater Parkvilla is voor deze première plaats gekozen. In hetzelfde theater won het Ensemble jaren geleden de Cultuurprijs én de Publieksprijs van de stad Alphen aan de Rijn.

Vergeet wat je weet over klassieke muziek, accordeons en ongemakkelijke concertgewoontes. Ensemble Opus 2 bestaande uit elf accordeonisten, groot slagwerk, sopraan, tenor en bariton versmelt klassiek, film, theater, jazz, zang, hedendaags, improvisatie, film en theater en neemt je mee naar een muzikale wereld waarvan je achteraf pas beseft dat je er behoefte aan had! Een niet-alledaagse bezetting met een niet-alledaagse productie!

Ensemble Opus 2 staat bekend om zijn virtuositeit, gedurfd repertoire vol avontuur, melodie en ritmisch vuurwerk. Het ensemble staat onder leiding van Hans Barten.

Scenes from Tarzan of the Apes
Culturen botsen in deze 21 ste eeuwse hervertelling van het bekende verhaal van de koning van de jungle, waar angst voor het onbekende transformeert in acceptatie, opoffering en liefde. Een productie waarin clips van de originele Tarzan film uit 1918 worden afgewisseld met live action en muziek die de geest van stomme film en hedendaagse opera oproept. Scènes from Tarzan of the Apes” is een unieke theatrale ervaring.
De opera is geschreven voor en opgedragen aan het ensemble door “composer in residence” John Franceschina en is gebaseerd op de roman uit 1914 van Edgar Rice Burroughs “Tarzan of the Apes”, tevens een parabel voor moderne tijden. Angst voor het onbekende, de behoefte om ergens bij te horen, opoffering en beantwoording van de liefde zijn zowel tijdloos als universeel.

Individuele deelnemers

Muziek en libretto : John Franceschina
Sopraan: Anouk Antonissen
Tenor: Luke Mitchell
Bariton: Fernando Linares-Correa
Ensemble Opus 2
Dirigent:: Hans Barten
Regie: Malou Kranen

Meer info

Bezoek deze website voor meer info