Schrijf Nicolas Cage maar @ je buik

za 8 jun - za 15 jun 10:00

Beschrijving

Mijn boekje ‘Schrijf Nicolas Cage maar @ je buik’ gaat over de Kw@tter (spreek uit: kwetter). Je kunt helemaal doorklikken tot aan de achterkaft. Het boekje is via onderstaande link in te zien tot zaterdag 15 juni.

Wat is een Kw@tter?? Goede vraag! De Kw@tter is een zelfbenoemd Nederlands stijlfiguur; een zin waarin het @-teken één van de voorzetsels vervangt (‘in’, ‘uit’, ‘bij’, ‘op’ of bijvoorbeeld ‘aan’). In de Kw@tter van de titel vervangt het @-teken het woordje ‘op’.

De Kw@tter baseerde ik op een vroeg social medium waar Nederlanders massaal gebruik van maakten: Hyves. In je status kon je destijds een mededeling doen waaruit je vrienden konden opmaken hoe de vlag er bij jou voorstond: de zogenaamde WieWatWaar. Het @-teken stond vast.

Enkele voorbeelden:
Nog even genieten van de wintertijd @ home
Gekortwiekt @ de Nederlandse Kappersakademie
Wie gaat er mee @ Veldhuis & Kemper?

De WieWatWaar inspireerde me om een blog te beginnen rondom het stijlfiguur. In dit boekje heb ik de Kw@tters bijeen gebracht die ik in die periode op het blog gepubliceerd heb, plus een kleine selectie uit de ongepubliceerde voorraad. De zinnen komen uit mijn eigen koker maar ook werden er vele ingegeven door nieuws, media, gesprekken, liedjes of boeken.

Individuele deelnemers

Joris Kelderman

Meer info

Bezoek deze website voor meer info