Shantyfestival

za 1 jun 13:00 - 18:00

Beschrijving

Op zaterdag 1 juni organiseert het shantykoor “De ‘Vechtse Parlevinkers” uit Maarssen tijdens de jaarmarkt in Maarssen op het Harmonieplein een shantyfestival.
In voorgaande jaren werd er tijdens de jaarmarkt een cultuurfestival georganiseerd. Daar wordt geen vervolg aan gegeven en de Vechtse Parlevinkers vullen deze leegte op door een shantyfestival te organiseren. De volgende koren zullen optreden:
De Driemasters uit Driebergen, De Turfschippers uit Vinkeveen, Shantykoor Vlaardingen uit Vlaardingen en De Vechtse Parlevinkers uit Maarssen.
De betreffende koren staan uitstekend bekend en zijn vaak te zien en te horen op diverse shantyfestivals die door het hele land georganiseerd worden.
Het festival begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De koren wisselen elkaar af en om de 25 minuten kan het publiek genieten van een gevarieerd programma van zeemansliedjes en shanty’s.
Shanty’s zijn de liedjes die werden gezongen tijdens de werkzaamheden aan boord om die werkzaamheden in een bepaald tempo te doen en om daardoor het werk te vergemakkelijken.
De zeemansliedjes zijn bekender en kunnen vrijwel door iedereen in het publiek worden meegezongen.
De Parlevinkers staan er om bekend dat zij een fantastisch repertoire hebben en dat zij het publiek mee kunnen nemen in hun gezang. Zij nodigen iedereen die van de zee en zingen houdt uit, om op 1 juni op het Harmonieplein te komen genieten van de shantykoren.

Zie ook: www.parlevinkers.nl en volg ons ook op facebook

Individuele deelnemers

Optredens van 4 koren:

De Driemasters uit Driebergen
De Turfschippers uit Vinkeveen
Shantykoor Vlaardingen uit Vlaardingen
De Vechtse Parlevinkers uit Maarssen

Meer info

Bezoek deze website voor meer info