Slotuitvoering muziekpakket

zo 18 jun 12:00 - 13:00
zo 18 jun 16:45 - 17:45

Beschrijving

Alle leerlingen uit het Muziekpakket geven vandaag een uitvoering in de Lindenbergzaal. Tijdens deze slotuitvoering laten de kinderen horen wat ze in de afgelopen jaren hebben geleerd. In allerlei stijlen en combinaties van instrumenten kun je muziek verwachten, van beginners t/m leerlingen uit het 3e&4e jaar muziekpakket.

De kinderen zijn enthousiast aan het oefenen om de muziek zo goed mogelijk onder de knie te krijgen en zullen dit uitvoeren op twee tijden.

Blok A presenteert om 12.00 uur, blok B om 16.45 uur.

Leerlingen uit het muziekpakket zijn tussen de 8 en 12 jaar oud. Ze krijgen instructie les met twee à drie leerlingen of individueel, maar daarnaast repeteren ze ook wekelijks in groepen de zogenaamde samenspel les. Daar kunnen allerlei instrumenten deel van uitmaken (heterogeen samenspel). Bij de samenspelles wordt aandacht besteedt aan gelijk spelen, improviseren, stemmen etc. Tevens is zo’n samenspelles goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Ze moeten zich namelijk aanpassen, in muzikale zin maar ook sociaal. Spelenderwijs werkt men aan ‘discipline’ en bijvoorbeeld elkaars niveau accepteren.

Bij de slotuitvoering spelen alle kinderen ook vanuit de dependances mee. Dat zijn er zo’n 200, dus er worden groepen samengevoegd.

Individuele deelnemers

Cursisten van de Muziekschool, onderdeel van de Lindenberg, huis voor de kunsten.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info