Sounds of the City

vr 22 jun - zo 24 jun

Beschrijving

Zeist staat op 22, 23 en 24 juni 2018 volledig in het teken van Sounds of the City. Een weekend vol muziek, dans en theater voor cultuurbeminners en kunstliefhebbers van alle leeftijden, op diverse locaties in Zeist. Kijk voor het volledige programma op www.soundsofthecity.nl. Kom en geniet van wat cultureel Zeist te bieden heeft!

Vrijdag 22 juni
Het festival start op vrijdagavond 22 juni in Poppodium De Peppel waar u kunt genieten van verschillende bands van KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist en Muziekschool Backstage.

Zaterdag 23 juni
Op zaterdag is er in De Klinker een Tangodag met workshops, muzikale presentaties en een concert van Carel Kraayenhof. Daarna wordt De Klinker omgetoverd tot nachtclub uit de roaring twenties voor ‘The Great Gatsby’, met livemuziek, dansdemonstraties en natuurlijk de mogelijkheid om zelf te dansen.

Liefhebbers van folk en Ierse muziek worden zaterdagmiddag getrakteerd op een ‘Folk & Irish festival’ op het Emmaplein. Ondertussen voeren in de St. Josephkerk drie leerlingen van Stadsorganist Harold Boog een programma uit met werken van Bach, Boog, Bèlier, Nieland en Zwart.

Theater Slot Zeist programmeert ‘De Sterkere’ in Poppodium De Peppel. Dit korte toneelstuk van 20 minuten over de relatie tussen twee vriendinnen wordt in twee versies gespeeld door Jory Schoondermark en Hille Voss. Verder presenteren de leerlingen van dansstudio EDC Dans uit Zeist en Driebergen zich op het podium van het Figi Theater.

Zondag 24 juni
Op zondagochtend kunt u genieten van een gratis Koffieconcert in het Grand Café van het Figi Theater. Daarvoor en daarna kunt u in de Marsmanzaal kijken naar de eindshows van dansstudio EDC Dans uit Zeist en Driebergen.

In het Slottuintheater speelt het Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap een geliefd muzikaal sprookje: Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev. Daarna zal de Notoire Fanfare, onder regie van Toon Maas, een bijzondere muzikale straattheatervoorstelling spelen met maar liefst 20 spelers, clowns en muzikanten.

Het Zangtheater bestaat 25 jaar en viert dat met een groots jubileumconcert in de Evangelische Broedergemeente. Ondertussen staat het Torenlaan Theater in het teken van Keltische muziek met een optreden van de band Clachán.

Sounds of the City
Het festival begon in 2014 als een jubileumactiviteit van de Zeister Muziekschool. Inmiddels is Sounds of the City omarmd door de zes culturele podia van Zeist: KunstenHuis, Hotel Theater Figi, Poppodium De Peppel, Slottuintheater, Torenlaan Theater en Theater Slot Zeist.

Kijk op www.soundsofthecity.nl voor het complete programma en tickets, en like Sounds of the City op Facebook om op de hoogte te blijven.

Individuele deelnemers

Muziekschool Kunstenhuis De Bilt-Zeist
Muziekschool Backstage
Carel Kraayenhof
Folkpodium Zeist
EDC Dans
Koffieconcert
Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap
De Notoire Fanfare
Het Zangtheater Zeist
Clachán

Meer info

Bezoek deze website voor meer info