Ssttt Geheim, hofjes en geheime plekken in het centrum

za 16 jun 12:00 - 17:00

Beschrijving

Den Haag koestert haar geheimen zoals de binnentuinen in de hofjes en de stadskloosters. Een ander goed bewaard geheim van de stad zijn de vele mensen die actief zijn in de kunsten. In orkesten en ensembles in een variëteit van muziekvormen en –stijlen. Of als schrijver, dichter of voordrachtskunstenaar.
Haagse Notûh nodigt u van harte uit deze geheimen te komen ontdekken op zaterdag 16 juni tijdens het festival SSSssttt … Geheim. Van 12.00 tot 17.00 uur openen hofjes, kloostertuinen en het Pandercomplex hun deuren voor zeventien Haagse orkesten en ensembles en zeven Haagse dichters. Als ‘buitentuin’ met een podium is ook de heringerichte Varkenmarkt onderdeel van het festival. Op iedere locatie presenteren twee muziekgroepen en een dichter zich met een toepasselijk programma. Het publiek loopt van hofje naar binnentuin via een route. Voor liefhebbers van Haagse historie heeft Gilde Den Haag een speciale wandeling samengesteld onder leiding van gidsen. De wandelingen zijn tot 11 juni te boeken via Gilde Den Haag (www.gildedenhaag.nl/notuhfestival). De rode draad in dit festival is een korte compositie van Sarif Tribou (Haags musicus en componist) die iedere muziekgroep in zijn eigen stijl zal spelen.
SSSssttt … Geheim is mogelijk gemaakt door bijdragen van CultuurSchakel, Fonds 1818 en Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.
Het startpunt is het Hofje van Nieuwkoop, ingang Warmoezierstraat 44, waar wij u graag van harte welkom heten.

Individuele deelnemers

Kunst voor het Volk
Bataafs blazers en strijkers
KreK
Tavklar
KMD
Euterpe
Klezmer duo
Maert
Rikenik
Streetband FF AnderZ
Haganum
Amati
NewKlez collectif
Bem de Nobo
Valerie Branoux
Grandioso con Anima
Everlite
Marije Hendrikx
Musonius
Sander Ritman
Wouter van Heiningen
Alexander Franken
Gerrit Vennema
Frans Terken

Meer info

Bezoek deze website voor meer info