Stadsmuziek Rijssen

wo 19 apr

Beschrijving

Een echt Stadhuisorgel. Welke gemeente heeft dat? Alleen Rotterdam en Rijssen-Holten. En in het stadhuis van Rijssen worden keer op keer concerten gegeven. Door bekende musici maar wat ook aanspreekt, jongeren die muziekles krijgen mogen hier optreden. In het centrum van Rijssen staan een aantal kerken met prachtige kerkorgels. Stichting Stadsmuziek Rijssen, opgericht in 2016, organiseert zelfs orgelwandelingen op zaterdagmiddag. Het concert begint ophet Stadhuisorgel, vervolgens lopend onder klanken van het carillon naar de overkant, de Schildkerk, daarna, opnieuw begeleid door het carillon naar het volgende mimi-concert in de volgende kerk.
Stichting Stadsmuziek Rijssen gaat het carillin ook dichter bij de mensen brengen. In het centrum kan men op een scherm meekijken hoe de beiaardier het carillon bespeelt. Verzoeknummers kunnen doorgegeven worden.
Allemaal heel laagdrempelig, het Stadhuisorgel komt tot leven, het stof gaat van het carillon, en dat allemaal door een aantal enthousiaste vrijwilligers.
In het afgelopen jaar is ee Koorschool in Rijssen opgericht. Deze Koorschool wil een semiprofessioneel Bous Choir en een semiprofessioneel koor van Girl Choristers gaan opzetten.
Rijssen, muziekstad. Het leeft en komt tot volle klanken.

Individuele deelnemers

Stichting Stadsmuziek Rijssen

Meer info

Bezoek deze website voor meer info