STV Cuculum presenteert: Het proces

do 24 mei 20:30 - 22:30
vr 25 mei 20:30 - 22:30
za 26 mei 20:30 - 22:30
za 26 mei 14:00 - 16:00

Beschrijving

In 1914 schrijft Franz Kafka zijn inmiddels wereldberoemde surrealistische roman Het Proces. Meer dan 100 jaar later wordt het stuk nog steeds gelezen en zijn er verschillende theatrale versies van verschenen. In deze bewerking van Joeri Vos komt het ondoorgrondelijke rechtssysteem waarin hoofdverdachte K. zich bevindt absurdistisch tot leven.

José K. wordt op een ochtend gearresteerd. Niemand weet haar echter precies te vertellen waarom ze gearresteerd is. Al snel volgt een bureaucratische dodemansrit waarin ze van het kastje, naar de muur, naar de derde verdieping van het tegenoverliggende gebouw, naar een ander kastje en weer een andere muur gestuurd wordt. In dit labyrint van de rechtbank komt ze fascinerende karakters tegen die haar allemaal op weg lijken te helpen. Maar wie is te vertrouwen? Wie hoort er bij de rechtbank? Een ding is zeker: je moet vooral geen aandacht trekken!

Spel: Anouk Bosch, Eline van Breemen, Carina de Bruin, Ilse van der Geest, Marleen Kop, Pien Langstraat, Ewout Michels, Iva Nieuwenhuis en Tarik Zahzah
Productie: Pauline van Adrichem en STV Cuculum
Regie en bewerking: Tom Dello