Theater Dichtbij

zo 30 apr 13:00 - 16:00

Beschrijving

Elke laatste zondag van de maand organiseert Stut het matineeprogramma Theater Dichtbij. Theater Dichtbij staat voor samen eten en samen theater kijken. De middag begint steevast om 13.00 uur met een heerlijke lunch verzorgd door Resto VanHarte. Aansluitend is er om 14.00 uur een gratis voorprogramma waarbij er dieper wordt ingegaan op de thematiek van de voorstelling die om 15.00 uur begint. Dit kan van alles zijn; een workshop, lezing, interview, enz. Vervolgens de voorstelling, vaak is dit een Stutproductie, maar soms nodigen we ook andere theatermakers uit.

In april wijken een klein beetje af van ons gebruikelijke stramien, in plaats van een voorprogramma + voorstelling hebben we twee prachtige voorstellingen op het programma staan! Ze sluiten prachtig op elkaar aan qua thematiek, dus blijf vooral de hele middag.

14.00 uur – Morgen ben ik groot
Tien studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zijn de afgelopen maanden wekelijks op bezoek geweest bij de bewoners van ’t Huis aan de Vecht. De resultaten van deze openhartige ontmoetingen zijn theatraal vormgegeven in verhalen, gedichten, live muziek, kunstobjecten en performances. Elf persoonlijke kunstwerken die zij speciaal voor de bewoners hebben gemaakt en die de oudere bewoners in hun eigen huiskamer hebben mogen ontvangen.

15.00 uur – Leven voor gevorderden
Een tehuis, waar de bewoners zich ‘oud’ moeten gedragen. Onder het bewind van twee verplegers worden de bewoners verplicht kaakjes te eten, advocaatjes te drinken, en hun dromen achter zich te laten. Want dromen zijn voor jonge mensen. Toch? Negen spelers van Theaterschool Masquerade gingen op zoek naar hun eigen verhalen rondom het thema ‘ouder worden.’ Door vele vragen, typetjes, lachbuien en af en toe een traan ontstond de tragikomische voorstelling Leven voor gevorderden.

PRAKTISCHE INFO
Lunch: 13.00 uur (reserveren verplicht)
Gratis voorprogramma: 14.00 uur
Aanvang voorstelling: 15.00 uur
Toegang incl. lunch: €7,50 (U-Pas, CJP, 65+: €6,00)
Toegang excl. lunch: €5,00 (U-pas, CJP, 65+: €3,50)
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus – Braziliëdreef 2, Utrecht
Reserveren: reserveren@stut.nl of 030 2311801

Meer info

Bezoek deze website voor meer info