Toonkunst Bussum

zo 17 jun

Beschrijving

Toonkunst Bussum viert haar 135e verjaardag met een concert in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), Heuvellaan 33, Hilversum op zondag 17 juni 2018, aanvang 15 uur precies. Op het programma staan:

FELIX MENDELSSOHN BARTHOLDY – Psalm 42, Wie der Hirsch schreit nach frischem Wasser (koor, orkest en sopraan)

ANTONÍN DVOŘÁK – Symfonie no. 9 ‘Uit de Nieuwe Wereld’ (orkest)

FRANCIS POULENC – Gloria (koor, orkest en sopraan)

Dirigent: Yiorgo Moutsiaras
Soliste: Charlotte Houberg, sopraan

Toegang € 17,50, kinderen tot 12 jaar gratis, jongeren van 12 tot 18 jaar € 5

Toonkunst Bussum werd in 1883 opgericht. Of eigenlijk werd de al enkele jaren bestaande zangvereniging Sint Caecilia in dat jaar de ‘Afdeling Bussum’ van de Maatschappij tot Bevordering der Toonkunst. Kort daarvoor was de Oosterspoorweg tot stand gekomen. Die bracht vele welgestelde lieden naar het Gooi, met een gezonde culturele honger. Sinds 1883 voerde Toonkunst een lange reeks concerten uit, vanaf 1946 mede verzorgd door ons eigen symfonieorkest. Toonkunst is de langst bestaande vereniging van Bussum.

Dit 27e lustrum wordt gevierd met de uitvoering van drie prachtige composities. Psalm 42 is een geliefd werk van Felix Mendelssohn. In de oude Nederlandse psalmberijming is dit ‘Het hijgend hert, der jacht ontkomen’. Dvořák schreef zijn wereldberoemde symfonie toen hij aan het eind van de 19e eeuw enkele jaren directeur was van het Nationaal Conservatorium in New York. Het Gloria van Poulenc heeft ook Amerikaanse ‘roots’; Poulenc componeerde het in opdracht van een Amerikaanse stichting en de première vond plaats in Boston. Maar de muziek is zo Frans als het maar kan!

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Prins Bernhardfonds

Individuele deelnemers

koor en orkest van Toonkunst Bussum
dirigent: Yiorgo Moutsiaras
solist: Charlotte Houberg (sopraan)

Meer info

Bezoek deze website voor meer info