Triple bill - Misiconi Dance Company

za 13 mei 20:15 - 21:30

Beschrijving

Een avond vullend programma met 3 stukken door Misiconi Dance Company

1. Road Movie – door Rachel de Wolff
2. #Storyteller – door Joop Oonk en dansers
3. Flirt Fantasies – door Joop Oonk en dansers

Road Movie
Road Movie de eerste choreografie ontwikkeld in het talentontwikkelingstraject van Misiconi. In een tijdsbestek van 13 weken heeft gastchoreograaf Rachel de Wolff in samenwerking met de dansers van Misiconi Dance Company de locatievoorstelling ‘Road Movie’ ontwikkelt. Het begrip ‘roadmovie’ word door Wikipedia als volgt beschreven: ‘een algemene benaming voor een filmgenre waarin de hoofdpersonen een reis maken.’ Die reis staat gedurende de hele film centraal. Vaak ondergaan de hoofdpersonages ook een mentale reis’. In de locatievoorstelling ‘Road Movie’ speelt het verhaal zich af rondom een hoofdpersonage. In de verhaallijn word dit personage in beeld gebracht als zijnde een persoon levend in een wereld waarin externe eisen en verwachtingen de overhand lijken te nemen.‘Road movie’ neemt het publiek mee in een wereld van spontaniteit, speelsheid en verrassingen. Hoeveel oogcontact heb jij op een dag? Zijn het bewuste keuzes? ‘Road movie’ verbeeld de persoonlijke reis van zijn dansers en de ontmoetingen die in tijdsverloop plaatsvinden.

Choreografie: Rachel de Wolff
Eindregie, artistieke leiding: Joop Oonk
Dansers: Mathilde Dirkzwager, Hazel Ofner, Enya Straver, Eva Villerius, Rachel de Wolff
Muziek: Efthymis Stravopoulos
Met dank aan: Suzanne Lamers & Manouk Schrauwen

#storyteller
‘#Storyteller’ is een locatie voorstelling. Wij vertellen een verhaal, wat is dat verhaal volgens jou? Kom in actie en #hashtag je er op los tijdens onze voorstellingen. Een duet gemaakt vanuit verschillende inspiratie bronnen zoals tekst, beeld en geluid. Dit alles is omgezet in beweging. Er is nog geen verhaallijn aanwezig, maar dat gebeurd nog wel… Het publiek wordt tijdens de voorstelling uitgenodigd mobieltjes en andere media stand by te houden. Maak foto’s en plaats comments, #hashtag #misiconistoryteller en jij verteld het verhaal online via instagram, facebook of twitter. Na de voorstelling hebben we een dialoog over het verhaal dat is gecreeerd door de aanwezigen.

Dansers: Suzanne Lamers, Jacqueline Kuilenburg
Choreografie: Joop Oonk in samenwerking met Dansers
muziek:
1. vaporware 01 Donao Dozzy – PLays Bee Mask
2. Ruff Bathers, Suzanne Kraft – Tracks for Performance
3. Voyage (Feat. Lucebert) Mees Dierdorp – Wild Window

Flirt Fantasies
Flirt Fantasies gaat over intermenselijke relaties. Over communicatie, interactie of het ontbreken ervan. Vervreemding van jezelf en anderen, vooral als er liefde in de lucht aanwezig is. Het eerste oogcontact … de eerste gedachte: “Wat denk je als je naar me kijkt? ‘De voice-over is van Dalia Mogahed (TED talk). Dan begint het spel van de liefde met al zijn regels en beperkingen. Het spel van het vinden van de vrijheid door het overwinnen van onzekerheid. “Ik ben een vrouw. Ik ben meer dan mijn seksualiteit en gender … “. je wilt het uitdrukken, maar je kunt niet ontsnappen aan de vraag ‘Wat denk je als je kijkt naar me?’ De tweede titel van het stuk is erg belangrijk; ‘Wat denk als je naar me kijkt?’ Is de manier waarop het werk start. Via een Gopro die deel uitmaakt van de performance toont niet alleen een ander perspectief op elkaar door middel van close-ups van handen en gelaatsuitdrukkingen (normaliteit), maar ook op een vrouw en beperking in het algemeen (abnormale). Binnen deze samenleving zijn we ook virtuele wezens. leggen we onze identiteit vast op dating sites of Apps, social media etc. Is dit wat we willen zijn? Hoe staan we ​​in onze schoenen, misschien presenteren we wel iets wat we misschien niet zijn. Er is een dunne lijn tussen ‘normaal’ en ‘abnormaal’, of het hebben van een beperking. Wat en waar is onze persoonlijke ruimte in de liefde en als we flirten en waar houdt het op? Het kan verder gaan dan onze virtuele profiel, persoonlijke ruimte en zelfs het lichaam. Uiteindelijk kan de persoon worden gezien als een object. Niettemin, het brengt ook het publiek in de actieve rol van de dialoog tussen onze geest en ons handelen en de gevolgen van dat. Dit alles via een filmisch geheel van het beeld en beweging. 3 dansers stellen zichzelf kwetsbaar op, maar stellen ook het publiek op de proef.

muziek: Alex Severino
Dansers: Suzanne Lamers, Enya Straver, Joop Oonk
Choreografie: Joop Oonk
Met dank aan alle crowdfunders

Individuele deelnemers

Joop Oonk
Hazel Offner
Enya Straver
Mathilde Dirkzwager
Rachel de Wolf
Eva Villerius
Jacqueline van Kuilenberg
Suzanne Lamers

Meer info

Bezoek deze website voor meer info