USConcert: Brahms, Janáček en Britten in Eindhoven

zo 25 jun 14:15 - 16:15

Beschrijving

Dit voorjaarsproject brengt het USConcert een prachtig en verhalend programma met de Tweede Symfonie van Brahms, Het Kind van de violist van Janáček en de Four Sea Interludes van Britten.

De “Four Sea Interludes” van Benjamin Britten zijn van origine losse instrumentale tussenspelen uit zijn opera “Peter Grimes”, maar later apart uitgebracht als suite voor orkest. Elk van de “Interludes” brengt een geheel eigen sfeer met zich mee: de bedrijvigheid van het ochtendgloren in “Dawn”, een zondagochtend op zee in “Sunday Morning”, de glooiende golven van de nachtelijke zee in “Moonlight” en ter afsluiting geraken we in een indrukwekkende en hevige storm op zee in “Storm”.
Als tweede werk op het programma staat “Het Kind van de Violist”. In dit symfonische gedicht gaat onze concertmeester Lieke Brakkee de dialoog aan met het orkest, om zo een hartverscheurend verhaal te vertolken.
Als schitterend hoofdwerk brengt het orkest de Tweede Symfonie van Johannes Brahms ten gehore. Deze symfonie, die klassiek van opzet is, draagt de bijnaam “Pastorale”. Een prachtige symfonie vol meeslepende melodieën een muzikale drijfkracht. Een programma om niet te missen!

Dit concert op 25 juni zal plaatsvinden in het Muziekgebouw te Eindhoven.

Bezoek www.usconcert.nl voor meer informatie, tickets en toekomstige concerten!

Meer info

Bezoek deze website voor meer info