Voorstelling afsluiting StaccATO muziekimpuls

vr 21 jun 16:30 - 18:00
  • Muziek
  • gratis
  • Prins Bernhardstraat 4-6
    5211 HE 's-Hertogenbosch
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het belang van muziekonderwijs voor kinderen. Hersendeskundige Erik Scherder gaf hier kortgeleden nog een lezing over in Theater aan de Parade: ‘wat muziek teweegbrengt in de hersenen is fascinerend!’

Gelukkig zit ook in Den Bosch het muziekonderwijs op de basisscholen na jaren weer in de lift. Bij ATO-scholenkring is drie jaar geleden, via de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs, een start gemaakt met het enthousiasmeren van kinderen en leerkrachten voor meer en beter muziekonderwijs op scholen. Onder de naam StaccATO loopt deze muziekimpuls momenteel op 7 ATO-scholen en op mytylschool Gabriël. De scholen die in september 2016 zijn gestart sluiten dit schooljaar de muziekimpuls spetterend af met een voorstelling. De scholen die in september 2016 zijn gestart sluiten dit schooljaar de muziekimpuls spetterend af met een voorstelling.

Programma:
1. Kleuterzang en spel Aquamarijn (Michelle Hubers, student AME)
2. Maculele (Braziliaanse stokkendans) KC De Ontdekking (i.s.m. Instinto capoeira)
3. Schoolband Aquamarijn (i.s.m. Born Stuyven)
4. Leerorkest KC De Ontdekking en Merlijn (i.s.m. Babel)
5. Schoolkoren KC De Ontdekking, Merlijn en Aquamarijn (Reinou Vogel, StaccATO)

Tussen de optredens door zal Ans Buys, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas, kinderen en studenten interviewen over hoe zij het muziekproject hebben ervaren. De muzikale middag sluiten we rond 17.30 uur gezamenlijk af met een drankje, muzikaal begeleidt door de Fontastics, een band met studenten van Hogeschool Kind en Educatie uit Den Bosch.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info