WAAG: theater & kunst & debat over jong zijn in de stad door Amsterdamse jongeren & Moving Arts Project

di 26 sep - vr 29 sep
  • Muziek , Dans , Beeldend , Theater , Film/Fotografie
  • 10
  • Piet Heinkade 179
    1019 HC Amsterdam
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Jong zijn in de stad, wat betekent dat? Daarover maken Amsterdamse jongeren samen met kunstenaarscollectief Moving Arts Project de voorstelling WAAG. Wat verbindt hen en wat juist niet? Wat weten ze zeker en waar wordt het ongemakkelijk? Hoe blijf je in balans? Geen hapklare antwoorden, maar wel ontdekkingen met de nodige losse eindjes, pieken en dalen en botsende dromen. WAAG jij het erop? Boek nu je plek in de festivaltent! Kaartverkoop via http://movingartsproject.nl/waag.

De voorstelling is onderdeel van het reizende kunstproject WAAG, dat verder bestaat uit een expo en arena voor debat. De cast is een veelzijdige mix van Amsterdammers tussen de 18 en 28 jaar: van de vroegtijdig schoolverlater tot de jongvolwassene met eigen consultancybureau, van de jonge ouder tot de biologiedocent. WAAG De Voorstelling combineert theater, dans, muziek en spoken word en is gebaseerd op de absurditeit en de rauwe randjes van het dagelijks leven van Amsterdamse jongeren.

Op 3 juni gaat de voorstelling WAAG in première op het Krugerplein in Amsterdam-Oost. Al vanaf 30 mei gaan WAAG De Expo en de randprogrammering in WAAG De Arena van start. Vervolgens reist de manifestatie door Amsterdam en strijkt steeds tijdelijk neer in een wijk. WAAG sluit eind september af bij Pakhuis De Zwijger. Door de samenwerking met dit platform vindt kennis uit de buurt haar weg naar het niveau van de stad.

WAAG op tournee
30 mei t/m 3 juni: Krugerplein, Amsterdam Oost. Première WAAG De Voorstelling op 3 juni.
15 t/m 17 juni: Amsterdam Noord, IJplein met WAAG De Voorstelling op 16 en 17 juni.
11 t/m 15 juli: Oranje Vrijstaatplein, Amsterdam Oost met WAAG De Voorstelling op 14 en 15 juli.
26 t/m 29 september: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Oost
Data en locaties kunnen wijzigen. Voor actuele informatie evenals het programma en kaartverkoop, zie movingartsproject.nl/waag en Facebook @MovingArtsProject.

Individuele deelnemers

Wie WAAGt?
Ruben van de Pol, Maaike Bouman, Zeinab el Bouni, Saleha Saladin, Lotte van Marwijk, Jaika Koot, Irwan van Wingerden, Ricardo Koen, Alborz Sahebdivani, Schiavone Simson, Sergio Roosblad, Mohammed Hassan, Sandro Swen, Sharon Content, Andrea Kruyt, Rose Salihu, Djelani Sjak-Shie, Mohamed Kentou, Wouter Roos en Mandy Coenraads, Appie Makhlouf, Bilal Lachkar.

Projectteam
Janine Toussaint, Diane Elshout, Noud Verhave (dagelijkse en artistieke leiding), Mariken Bijnen (artistieke leiding), Ellen Hanou (zakelijke leiding), Stella van Lieshout (productieleiding), Ay Mey Lie (PR en communicatie).

Vanuit het hart van de wijk
Diane Elshout, Janine Toussaint en Noud Verhave vormen samen Moving Arts Project (MAP). Met de stad als bron van inspiratie én podium maken zij community arts vanuit het hart van de wijk. MAP wil letterlijk en figuurlijk mensen bewegen. De projecten van MAP zijn urgent, herkenbaar, op straat en vieren de veelzijdigheid van de stad. Voor WAAG vormen zij samen met Mariken Bijnen het artistieke team. Eerder realiseerde MAP community art projecten zoals ontKIEM West, HEIM Romeo|Julia en de Schalkburgerramen op locaties variërend van een braakliggend landje tot aan de Stadsschouwburg Amsterdam. MAP maakt onderdeel uit van het Kunstenplan 2017-2020. WAAG is het eerste project in dit kader.

WAAG wordt mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam Oost, Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Fonds Cultuurparticipatie en Fundatie van den Santheuvel, Sobbe.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info