WAK Enschede

za 1 jun - zo 9 jun
  • Muziek , Dans , Beeldend , Theater , Film/Fotografie , Schrijven , Digitaal
  • Langestraat 24
    7511 HC Enschede
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

Ruim 1200 inwoners laten de stad bruisen!
De Week van de Amateurkunst gaat van start. Waar ga jij naar toe?

Overdag op kantoor en ‘s avonds in een atelier? Overdag brandweerman en ’s avonds in een band of bij koor? Bijna de helft van alle Nederlanders doet aan amateurkunst. Ze maken muziek, spelen theater, zingen, dansen, fotograferen, schilderen of schrijven. Dit geldt ook voor de Enschedeërs. In de Week van de Amateurkunst (WAK, 1 t/m 9 juni) in Enschede laten zij zich zien!

Door ruim 100 Enschedese groepen en kunstenaars worden meer dan 110 activiteiten georganiseerd. Het evenement biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn. Amateurkunst wordt zo in de spotlight gezet. Bezoek mooie optredens, volg interessante workshops, bekijk inspirerende exposities of kom kijken bij een gezellige open repetitie.

Er zijn activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een workshop improvisatietheater van Improkids volgen, of meedoen aan de open repetitie van Symfonia Jong Twente. Eindexamenleerlingen tekenen van het Bonhoeffer College én van het Luzac College presenteren hun kunst bij respectievelijk het TANKSTATION en Prismare. Ook vanuit de Universiteit Twente zijn er een aantal deelnemende groepen, met exposities, dans- en muziekvoorstellingen.

Wil je met het hele gezin op pad? Kom dan genieten van optredens en meer bij de Culturele Zondag op 2 juni of Zomerfestival Twekkelerveld op 8 juni. Zij stemmen hun evenementen af op de WAK periode.

Daarnaast zijn er vele groepen die hun voorstelling of concert plannen in de WAK. Denk bijvoorbeeld een concert van Popkoor Enske bij Café LP en een optreden van Fanfareorkest De Bazuin in de Klanderij.

Samenwerking
De WAK werkt zo veel mogelijk samen met andere evenementen en professionele culturele organisaties in de stad, om zo het amateurkunstveld zo veel mogelijk kansen te bieden om zichzelf te presenteren. Dit resulteert o.a. in optredens van 12 amateurkunstgroepen bij Kunst in het Volkspark. Het Wilminktheater stelt hun Muziekcentrum beschikbaar voor 3 koren die samen een avondvullend concert neerzetten. Dat wordt een hele gezellig avond op 4 juni!

Ook andere professionele organisaties zijn onderdeel van de WAK. Zo organiseert Jazzpodium de Tor wederom een speciale Dag van de Jazzamateur en stellen vele organisaties hun locatie beschikbaar als expositieplek.

WAK Nacht
De WAK Nacht is na drie succesvolle edities een jaarlijks terugkerend onderdeel van de WAK Enschede. Woensdagavond 5 juni wordt de binnenstad omgetoverd tot één groot podium. Op en rondom de Oude Markt openen 11 locaties hun deuren voor spetterende optredens van koren, dansgroepen, muzikanten, bandjes en meer. Maar liefst 26 groepen laten zich horen en zien.

Met het speelschema in de hand loop je zo van de ene naar de andere locatie om de leukste optredens te beleven! En de entree is overal gratis.
Het volledige programma is te vinden op de site wakenschede.nl. Op de avond zelf zijn op alle locaties ook flyers met het speelschema te vinden.

Samenleving
Het mooie van de WAK Enschede is dat het van én voor de inwoners van deze gemeente is. Bijna alle groepen die een activiteit organiseren in de WAK-week komen uit Enschede en al die activiteiten vinden ook plaats in deze gemeente. Daar komt bij dat de activiteiten niet alleen maar in de binnenstad plaatsvinden, maar verspreid over de hele stad. In alle stadsdelen zijn verschillende activiteiten te vinden.

Amateurkunst is daarmee – zeker in verenigingsverband – van groot belang voor de samenleving. Het draagt bij aan de leefbaarheid in een gemeente. In een tijd waarin termen als participatie en omzien naar elkaar steeds belangrijker worden, zijn verenigingen van vitaal belang. Persoonlijk verhalen hierover zijn terug te vinden op www.wakenschede.nl, waar de zeven modellen van de WAK van dit jaar vertellen waarom hun creativiteit en de groep waar zij bij horen belangrijk zijn voor hen.

Kom kijken, doe mee!
Negen dagen lang bruist de stad van de activiteiten! Bekijk het programma op www.wakenschede.nl of haal een gratis programmaboekje op bij Enschede Promotie aan de Langestraat 41.

Individuele deelnemers

Al Hayat Dance
Adedapo Aladegbaiye
Akoma djembé
Al Hayat Dance
Alieke van Oostrum
Amley Rix
Arabesque Productiegroep voor Moderne Dans
Atelier Wijngaarde
Bahador Fatemi
Basic Grooves
Bonhoeffer College (van der Waalslaan)
Bouke’s Bee Boys
Café Stonewall
Choir Twente
Chr. Fanfareorkest de Bazuin
Culturele Zondag
Cursisten van de Kunsthaven
Cursisten van Keramiek Atelier Antoinette
Dajenne Wijngaarde (Atelier Wijngaarde)
Dance Passion
De Kapstok
de Verhalenkraal
Dim Crimson
Djazz it up !
Docent beeldende vorming
Ene Palk en de Nimmerzat
Enschede’s Vrije Toneel
Exicon
Fluterie
Fotoclub Stroink
Fragglejazz Orchestra (FJO)
Galerie Nouverture
Gerdie Schiphorst en Claudia Bidoggia
Gerrit van der Hoeven
Handan Polat
Heidi Ulrich
Henriette Eikenaar
Hermieke Voogd
Het GrenslandOverdagkoor Enschede
HJMR
HOT
Improkids
Ingeborg
Interlock
Jan Bolderink
Jazzpodium de Tor
Johana Dupré
Jorgos Even
Just the two of us
Kadodotje
Kamerkoor Canteklaer
Koninklijke Enschedese Burgerharmonie
Leerlingen van het Luzac College Enschede
Maanlander
Marita-art
ModeltekenCollectief Enschede
Music All Enschede
Nederlandse Reisopera
Nest
Patty Peppe
Pop 2 Go
Popkoor Enske
Popkoor Liberation
Popkoor Speechless
Provincie Overijssel
Rico Pronk
S.D.V. Chassé
Sacco kunstschilder
Sadje
Saxion FabLab Enschede
Schildersatelier Hoog & Droog
Shanty & Smartlappenkoor 1 plus 1 is 3
Shantykoor Wrakhout
She’s On Mars
SIVE
Songs of Silence
StadsCarillon Enschede
Stage-X B.V.
Stichting 55+ Kleurrijk Enschede
Stubiba
Susique
Symfonia Jong Twente
Symfonia Junior
t Ni-je Terphoes
Tess Kosters
Theatergroep De Verstrooiers
Theaterschool Luna
TMGO Twents Mandoline en Gitaar Orkest
Twents Zilver (Kaliber Kunstenschool en Fit-ART)
Twentsgitaarfestival
Velvepalet
Vocaal Ensemble Cordier
Vocaal Ensemble De Troubadours Enschede
Vocaal Ensemble Ex Arte
Vocaal ensemble The PetraSingers
Vrijhof Cultuur / Universiteit Twente
Vrouwenkoor Typisch
Wendy Olthof
Wereldmuziekkoor IntervOcaal
WereldVrouwenKoor The Sista’s
Windkracht 5
Zanggroep All Flavours
Zomerfestival Twekkelerveld

Meer info

Bezoek deze website voor meer info