Zaanse Korenfestival

za 26 mei 14:00 - 18:00

Beschrijving

Op zaterdag 26 mei vindt in de Bullekerk aan de Westzijde in Zaandam voor de derde maal de Zaanse Klassieke Korenmiddag plaats. Dan zullen drie klassieke koren uit de Zaanstreek, te weten het Vocaal Ensemble Intermezzo, het Collegium Vocale (foto) en de Christelijke Oratoriumvereniging Zaanstreek (COVZ) onder de naam ‘Klassieke Korenklanken’ een korenmiddag verzorgen.

De koren zijn aangesloten bij het samenwerkingsverband ‘Platform Klassieke Koren Zaanstreek’ (PKKZ), waarvan ook het Kamerkoor Krommenie, A Capellakoor Cantabile en het vrouwenkoor Sorores Meae deel uitmaken. In 2016 vond het eerste gezamenlijke concert plaats. Al snel werd besloten om hier een jaarlijkse traditie van te maken. Het concert op 26 mei wordt zo het derde gezamenlijke optreden.

Het doel van het concert, dat in het kader van de amateurkunstmanifestatie IkToondeZaanstreek plaatsvindt, is tweeledig: de koren willen op deze manier de inwoners van Zaanstad kennis laten maken met de Zaanse klassieke koorcultuur, maar het is tevens een prachtige gelegenheid om elkaar als koor beter te leren kennen en de onderlinge samenwerking te versterken. IkToondeZaanstreek promoot het concert extra, o.a. via de website www.iktoonzaanstreek.nl. De amateurkunstmanifestatie wordt mede mogelijk gemaakt door kunstencentrum FluXus.

Ieder koor verzorgt een voor het koor representatief optreden van circa 20 minuten. Als intermezzo is er een instrumentaal optreden door getalenteerde leerlingen van de muziekafdeling van FluXus, die tegenover de Bullekerk gehuisvest is.

Het concert begint om 14.00 uur. De Bullekerk vind je op Westzijde 75 in Zaandam. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Informatie over de koren is te vinden op de website van het Platform: platformkkz.nl en op www.iktoonzaanstreek.nl vind je meer info over de amateurkunstevenementen in de Zaanstreek de komende tijd.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info