ZIE-ONS ZOOM performance

za 27 jun 14:00
  • Beeldend , Dans , Digitaal , Film/Fotografie , Muziek , Schrijven , Theater
  • ZOOM
    1061 AE Amsterdam
    Bekijk op Google Maps

Beschrijving

ZIE ONS powered by Kunstbende
Jazzy benaderde Kunstbende om haar te helpen ‘ZIE ONS’ te realiseren. En daar zeggen wij geen ‘nee’ tegen. Op 27 juni – de dag dat de Westergas in Amsterdam eigenlijk overspoeld zou worden door honderden creatieve jongeren tijdens het Kunstbende Young Creators Festival – is ‘ZIE ONS’ om 14.00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van Kunstbende.

Jazzy wil kinderen en jongeren tussen de zes en achttien jaar een podium bieden om zichzelf te laten zien, om hun stem te laten hoor. Al deze jonge mensen geven, door beelden en bewegingen, antwoord op vragen als: ‘wat is je lievelingskleur, hoe ziet jouw kamer eruit, hoe hoog kun jij springen, wat is jouw droom en hoe hard kun jij dansen?’ Omdat alle deelnemers dit op hetzelfde tijdstip doen, ontstaat er een levend kunstwerk en maakt iedereen tegelijk verbinding met elkaar.

De beelden van de ZOOM performance ‘ZIE ONS’ worden opgenomen en gemonteerd tot een korte film, die Jazzy als een manifest wil verspreiden over het internet, om te laten zien op welke bijzondere manieren kinderen en jongeren van nu in de wereld staan.

Jongeren die mee willen doen kunnen ze zich aanmelden via de website van Kunstbende: www.kunstbende.nl/zie-ons.

Jazzy van Wersch
Jazzy (Venlo, 1997) won in 2013 Kunstbende in de categorie Dans met een choregrafie over Anne Frank. Nu is ze student aan de Academie voor Dans en Theater in Amsterdam en door haar werk als dansdocent bij het Creative Kids Atelier in Amsterdam signaleerde ze dat jongeren érg veel moesten inleveren in de coronatijd. Niet meer naar school gaan, geen activiteiten buiten de deur, en voorstellingen waar soms wel een jaar aan was gewerkt werden geannuleerd.

Meer info

Bezoek deze website voor meer info