Zonder doel kan je niet verdwalen

ma 1 jun - ma 31 aug

Beschrijving

Groep DAAN verlegt voor het vierde jaar haar grenzen.

Voor groep DAAN is de presentatie in de bibliotheek in Bergen op Zoom steeds een doel om naar toe te werken. Dit jaar is ons thema -Zonder doel kan je niet verdwalen-

Groep DAAN bestaat uit vijf personen die eenmaal per maand een dag bij elkaar zijn om elkaar te inspireren, elkaar uit te dagen en de grenzen te zoeken van het werken met papier. Dat blijkt grenzeloos te zijn, met papier kun je plakken, vlechten, snipperen, verhalen vertellen, emoties weergeven en nog veel meer.

“Als er niets veranderde, dan zouden er geen vlinders zijn”, was de titel van de presentatie het eerste jaar. Groep DAAN zocht naar kleine veranderingen door middel van knippen en plakken, steeds meer durven veranderen, niets bleef wat was.

Daarna was het thema “Onder een andere lichtval is alles anders”. Niets is wat het lijkt en de leden van de groep daagden elkaar uit om nog beter te kijken en vooral anders te kijken.

Vorig jaar verlegde de groep haar grenzen met papier door te vlechten en ruimtelijker te werken. Zo gebruikten ze in een opdracht allemaal dezelfde posters, lastig, maar juist de uitdaging liet hen durven, en liet zien wie ze zijn, allemaal anders, maar wel bezig met hetzelfde en als groep werkend aan de presentatie in de bibliotheek.

Groep DAAN werkt in het atelier van Aagje Pel en bestaat uit Danielle de Groot, Betty van der Bij, Jeanne de Rooij, Jenny Tramper en Aagje Pel.