Beyond the Horizon

  • Beeldend
  • Limburg

Beschrijving

Ik was aan het twijfelen of ik wel deel moest nemen aan de ‘Ik Toon Challenge’ met mijn kunstwerk en verhaal, maar ik vind het enorm belangrijk om open en kwetsbaar te (kunnen durven) zijn, net als het thema zegt ‘OPEN UP’. I want to OPEN UP about: mentale gezondheid. Ik hoop dat iemand die mijn verhaal leest, zich erin herkent en weet dat diegene niet alleen is.

Daar gaat ie dan…

Voordat de hele wereld tegen Covid moest strijden, was ik al mijn eigen strijd aan het voeren met een ziekte genaamd ‘depressie’. Tijdens mijn depressie moest ik weer helemaal van vooraf aan beginnen met mijn leven uitzoeken en op orde krijgen. Positieve kant: terwijl ik dit aan het doen was, herontdekte ik mijn artistieke kant!

Eén van de grote dingen waar ik heel erg mee worstelde tijdens de strijd met mijn depressie, was dat ik altijd het gevoel had de buitenwereld niet bij te kunnen houden met al haar verwachtingen en eisen.

Met de komst van Covid, werd de wereld gedwongen tot een pauze en moest de wereld vertragen. Iedereen moest zich aanpassen en het tempo veranderen (lees: geen Rat Race meer). Voor mij voelde dit, hoe raar ook, als een opluchting. Omdat ik me niet langer meer een loser voelde die de rest van de wereld niet bij kon houden.

Het voelde voor mij alsof de mensen die normaal altijd aan ‘de norm’ voldeden, nu in dezelfde schoenen stonden als die van mij. Ik die al 3 jaar niet aan ‘de norm’ kon voldoen. Opeens was er meer geduld en begrip voor mijn ‘situatie’. Want iedereen had het zwaar en kon zich daarom beter verplaatsen in een ander.

Begrijp me niet verkeerd, Covid is verschrikkelijk! En als ik het op een of andere manier magisch kon laten verdwijnen, dan deed ik het. Maar helaas kan ik dat niet. Tijdens het proces van mijn strijd met mijn depressie heb ik geleerd mij te focussen op de positieve kant van dingen. Verder te kijken dan de horizon, zo te zeggen… En geloof me, het was nog steeds niet makkelijk…

Het voelt een beetje als vloeken in de kerk, dit allemaal zo te delen, maar Covid heeft de wereld even doen vertragen en dat gaf mij de gelegenheid om mezelf te herontdekken, op mijn eigen tempo en voorwaarden, zonder de druk van de buitenwereld te voelen. Een wereld die me normaal zou zeggen dat ik op moet schieten, waardoor ik me nog slechter zou voelen.

Ik kan nu eindelijk zeggen dat ik in staat ben om voorbij de horizon te kijken. Het abstracte kunstwerk genaamd ‘Beyond the Horizon’ doet me denken aan een zeegezicht met een eindeloze horizon. Het past dan ook perfect bij mijn verhaal tot nu toe… En hoe mijn verhaal verder zal gaan, geen idee, maar ik kan niet wachten om het uit te vinden! I’m up for it!

Maar vooral hoop ik dat wanneer mensen naar mijn kunstwerk ‘Beyond the Horizon’ kijken, het een positieve reminder kan zijn voor iedereen. Om niet op te geven en te focussen op de horizon, die eindeloos is en dus ook vol prachtige mogelijkheden.

Like deze challenge

Deze challenge heeft al 19 likes!