Open up! Ik deed het.

  • Beeldend
  • Utrecht

Beschrijving

Open up!
Ik ging open toen ik ging schilderen –
Dit schilderij gaat over –
Durven je paradijsvogel te laten zien –
Je trotse pauw te vinden –
Op te staan als een vuurvogel –
Open up, laat jezelf zien –
Ik deed het.
—–
I opened up, painting. –
This painting is about –
Showing your bird of paradise –
Finding your proud peacock –
And rising up like a firebird –
Open up, and show yourself –
I did.
—–

Mijn kunst heeft een verhaal. Het verhaal van mijzelf. Ik heb in de afgelopen drie jaar de beeldend kunstenaar in mijzelf de vrijheid gegeven. Ik was al musicus. Muziekdocent. Tekenen? Schilderen? Ja, ik heb het altijd leuk gevonden, maar kan ik dat dan? Volgens mijn tekenleraar op het vwo niet..

Maar therapeutisch tekenend in een burnout, begon het avontuur. Via het tekenen van zeer gecontroleerde mandala's, gingen er steeds meer luikjes open. Er begon van alles te ontsnappen, uit die mandala's. Vrije tekeningen in het midden gingen steeds meer over de rand heen en een eigen leven leiden. Mijn controle drang zie je in mijn werk verdwijnen. Nog echt niet helemaal weg, maar zoo veranderd!

Doordat ik met mijn werk een keer teampaint bij Evelien Kooloos had gedaan, bedacht ik dat ik wel eens lessen zou willen proberen. Dat dat zó therapeutisch en zó bevrijdend zou gaan werken, had ik nooit gedacht! Hulde aan Evelien, die echt ieders kwaliteiten weet te benadrukken.

Ik begon met de opdrachten in de lessen. Maar merkte al snel dat vrij schilderen voor mij het allerbeste werkte. Niet denken maar doen. Natuurlijk, techniek, daar moet je over nadenken. Maar wat er op het doek komt.. dat ontstaat dus gewoon.
En zo werden mijn werken steeds groter en vrijer.

Mijn werk mag nu naar buiten. Het is tijd om mezelf te tonen.

Daarom heb ik een challenge geplaatst op de website. Open up! Ik deed het.

Like deze challenge

Deze challenge heeft al 14 likes!