The fire of spring

  • Beeldend
  • Noord-Brabant

Beschrijving

Open up, laat jezelf zien, verbind, durf te ontvangen, open je hart.
‘Open up’ is voor mij een thema met meerdere lagen. Na de pandemie opent de wereld zich weer. Maar ook voor mij persoonlijk is ‘opening up’ het thema van dit jaar.

Dit schilderij heet 'The fire of spring' (120x120cm) en is een verbeelding van de energieke, frisse en krachtige energie die ik de laatste weken voel. De natuur bloeit op, de wereld wordt iets warmer, mensen treden letterlijk en figuurlijk meer naar buiten. 'The fire of spring' voelt voor mij ook als een uitnodiging om te durven vertrouwen wat het leven in petto heeft.

Vorig jaar was voor mijn gezondheid een moeilijk jaar. Ik werk gedwongen om te vertragen en minder te gaan werken. Ik ben begonnen met schilderen, dat heeft me geholpen om het proces te accepteren.

Ik schilder wat ik voel. Door te schilderen kan ik in volle diepte ervaren waar ik doorheen ga. Het kan een rauwe emotie zijn vertaald in kleur en penseelstreken. Het kan ook een verbeelding van een veilige ruimte zijn die ik op dat moment nodig heb. Het canvas heeft geen oordeel. Het verwelkomt moed, woede, grote dromen en kwetsbaarheid.

Wat ik schilder (en dus wat ik voel en ervaar) deel ik online. Open up, vertrouw.
www.fionajongejans.com

Like deze challenge

Deze challenge heeft al 4 likes!