Vliegen! Met wortels en Vleugels!

  • Dans , Film/Fotografie , Theater
  • Friesland

Beschrijving

Over de moed en de kracht van de vlinder, die in iedereen leeft.
De vlinder die de kracht van transformatie (h)erkent. En al in het donker weet, dat die uit eigen kracht door het cocon heen moet breken, om te kunnen vliegen.
Deze filmclip is een collage van momenten van opening en ont-moeting…
Met dank aan alle momenten van vallen en opstaan en telkens weer ervoor gaan! En het besef: Je hebt alles IN je, om na elke val net iets hoger op te stijgen: totdat je kunt vliegen!
Wellicht bestaat er geen groter cadeau, dan samen werkelijk zichzelf te zijn en vrij te vliegen!

Dat heb ik samen met 55 kinderen en kunstenaars met de winterzonnewende mogen ervaren: toen we midden in de lockdown met ons Lichtspel voor de ramen van Zorgcentra hebben gedanst. De kinderen straalden als sterren aan de hemel. Toen de handen van de kinderen de handen van de senioren op de ramen hebben ont-moet, rolden tranen. Vreugdetranen. Liefde en levensvreugde waren sterker, dan alle ruiten en maatregelen die ertussen zaten.

Toen is diep van binnen een deur in mij open gegaan, die nooit meer dicht gaat. En ook al heb ik de samendans met de kinderen enorm gemist in de laatste maanden. We blijven altijd verder dansen! Op het juiste moment gaat weer een deur open. En dat is altijd in het NU!

Deze danscollage laat een paar lichtpuntjes zien van deze weg: mijn passie voor kleur, dans, spel, fotografie en bloemen, die zich openen naar het licht – ontmoeten elkaar. En ik ben allen van harte dankbaar, die hun lichtpuntjes hieraan hebben bijgedragen!
Een bijzondere Dank aan alle kinderen en kunstenaars met Lef! Aan alle fotografen! En in het bijzonder aan Hendrika Lageveen, die met me samen “op afstand” en toch in verbinding deze filmclip heeft gemaakt.

Like deze challenge

Deze challenge heeft al 26 likes!