Tilburg

De gemeente Tilburg ondersteunt altijd Cultuur in het algemeen en zeker de Amateurkunst, ook in de afgelopen moeilijke periode van bezuinigingen. De gemeente stelt dat Amateurkunst bijdraagt aan het welzijn van de inwoners en stimuleert de cultuurparticipatie op een positieve manier door het integreren van culturele activiteiten en stad zelf. Via Artfact worden amateurverenigingen ondersteund waardoor deze met zo laag mogelijke kosten kunnen voortbestaan. In de gemeente Tilburg wordt een divers en actief aanbod amateurkunst gestimuleerd, ook voor mensen met beperkingen.              

In de gemeente Tilburg wordt een divers en actief aanbod amateurkunst gestimuleerd, ook voor mensen met beperkingen.

Taktila voor non-visuele beeldende kunstbeoefening
Met Taktila kunnen blinde mensen hun wereld vergroten door kleuren te voelen. Voor blinde mensen betekent Taktila: kleurherinneringen terughalen, leren over de kleurenleer, makkelijk hun ideeën communiceren, een creatieve uitlaatklep en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Het Taktila kleurensysteem in de vingers krijgen is een speelse bezigheid. De schilderijen bekijken met de handen blijkt een avontuur en leuker dan het verwerken van een overdaad aan gesproken informatie of reliëf.

Oktober Dansmaand
Tilburg als huis voor de dans. Alle faciliterende dansinstellingen van de stad werken samen aan de dansmagneet voor publiek uit Tilburg en Zuid-Nederland, voor professionele danskunstenaars en amateurdansers, voor buitenlandse choreografen en bezoekers. In een wendbare, uitnodigende omgeving veroorzaakt de samenkomst van danskunstenaars met de meest uiteenlopende achtergronden artistieke beweging. Vernieuwing en traditie, klein en groot, koesteren hun eigen kracht maar weten elkaar ook te vinden. Publiek en kunstenaars zitten dicht op elkaars huid en gaan in gesprek. De dans vindt zijn weg in de stad, en de stad zijn weg naar de dans. Tilburg Dansstad ziet de stad als podium.