Weesp

Weesp is een levendige en historische cultuurstad. Cultuur verbindt burgers met elkaar en met de stad. Deelnemen aan cultuur draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en zorgt voor participatie aan de samenleving en sociale cohesie.         

Het landelijke festival Iktoon is een mooi moment om het culturele gezicht van de regio Gooi en Vechtstreek te tonen.

Stichting Chamber Music Weesp
Stichting Chamber Music Weesp heeft zich ten doel gesteld kamermuziek van hoog niveau toegankelijk te maken voor een breed publiek, met specifieke aandacht voor de jeugd. Dit doet zij door jaarlijks een sprankelend kamermuziekfestival te organiseren rondom het succesvolle Navarra String Quartet en hun internationale muzikale vrienden, musici van naam. Hoofdlocatie van het festival is de Van Houtenkerk in Weesp, een prachtig jugendstil kerkje met schitterende akoestiek. Er wordt veel aandacht besteed aan een jongerenprogramma om ook jonge mensen kennis te laten maken met klassieke muziek. Er zijn onder andere schoolprojecten, baby- en peutermuziekles, een Jeugdconcert door het NJSO door 400 kinderen in de Grote Kerk, een open podium van musicerende kinderen en het project ‘Speel eens op een echt instrument’ waar kinderen onder begeleiding instrumenten mogen uitproberen.

Iktoon
De Iktoon-maand van 2017 was een groot succes en daarom willen wij dit jaar dit culturele festijn tot een nog groter succes maken! Het landelijke festival Iktoon is een mooi moment om het culturele gezicht van de regio Gooi en Vechtstreek te tonen. Tijdens Iktoon kunnen inwoners op een laagdrempelige manier kennismaken met de diversiteit van amateurkunst in de regio. Inwoners kunnen zo ervaren wat kunst en cultuur voor mensen betekent en hoe passie leidt tot zeer uiteenlopende en mooie (amateur) kunstvormen. Bovendien worden inwoners gestimuleerd zich aan te sluiten bij een amateurkunstvereniging.

Op 2 juni vindt de regionale Iktoon-opening plaats in het Raadhuis van Hilversum. Het Raadhuis verandert deze dag in een interactieve omgeving waarbij tal van verenigingen uit de regio laten zien wat zij in huis hebben. Op 29 juni organiseert Regio Gooi en Vechtstreek een Iktoon-slotavond in het Spant!, te Bussum. Dit is een avond vol optredens van artiesten van de regionale amateurverenigingen. Graag tonen wij een gevarieerd regionaal programma.