David

David Michielen (37) uit Haarlem heeft last van oorsuizen, maar raakt zijn beslommeringen kwijt door het maken van muziek.

Ik raad iedereen aan iets creatiefs te gaan doen, het kan je zoveel brengen!

David werkt als freelance tekstschrijver en logo-ontwerper in Haarlem. Deze bezige bij heeft een zoontje van bijna vijf jaar en werkt als vrijwilliger bij de dierenambulance. Toch houdt hij nog tijd over voor zijn passie: muziek maken. “Het is echt een uitlaatklep. Ik raad iedereen aan iets creatiefs te gaan doen, het kan je zoveel brengen!”

Relax

Davids passie voor muziek ontstond al vroeg. “Als kind was ik altijd bezig met muziek. Ik nam gitaar en keybord op via de cassetterecorder en nam ook muzieklessen. Maar toch was ik te onrustig om daar op die leeftijd echt wat mee te doen. Toen ik zestien was, kocht ik een elektrische gitaar en leerde ik mezelf spelen. Daarna raakte ik in de ban van bandjes in de hiphop- en rockscene. Vooral van één band uit Haarlem was ik enorm fan: Relax. Ik woonde destijds in Alkmaar en ging vaak met de trein naar Haarlem om naar hun optredens te gaan. Toen werd ik al verliefd op deze muzikale en artistieke stad.”

Liever langs de zijlijn dan in het Patronaat

“Door de jaren heen heb ik veel toffe dingen met muziek mogen doen. Zo had ik samen met een bevriende muziekliefhebber een radioprogramma, heb ik een muzieklabeltje gehad en heb ik een verzamelalbum gemaakt met allerlei Haarlemse artiesten. Ook heb ik als DJ en rapper gewerkt, en heb ik zelfs in het Patronaat gestaan. Maar ik hield nooit écht van het optreden. Het liefst droomde ik, en nog steeds, weg in mijn eigen kamertje. Ik bleef altijd graag muziek maken, maar dan intiem en persoonlijk. Ik sta eigenlijk het liefst langs de zijlijn.”

Alle beslommeringen raak ik kwijt.

In 2006 liep David tinnitus (oorsuizen) op. “Mijn passie was muziek maken, dus dat was wel even lastig. Sommige tonen hoor ik minder goed, waardoor muziek maken op een laag pitje kwam te staan. Maar een paar jaar geleden besloot ik: ik mis het, ik moet het weer gaan oppakken. Het is echt een uitlaatklep. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De tinnitus valt ook een beetje weg als ik speel. Ik kan nog steeds muziek maken en bedenken, dat is het belangrijkste. Alle fysieke en geestelijke beslommeringen raak ik kwijt.”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Lees het volledige artikel via IndebuurtHaarlem.