Elroy

De 21-jarige muzikale duizendpoot Elroy Dolleman maakt radio vanuit zijn rolstoel.

Muziekstijlen mixen is mijn kracht.

Ondanks zijn beperking maakt Elroy radio, schrijft hij liedjes en draait hij op feestjes. “Muziek stopt nooit voor mij.” Muziek en radio maken zijn niet zomaar hobby’s van de Schiedammer, alias dj Elroy. Nee, de passie daarvoor zit in zijn genen. Of, zoals hij zelf zegt: “Muziek en radio lopen als een rode draad door mijn leven. Ik leef daar dag en nacht mee.”

Kansen benutten

Elroy is geboren met ontwikkelingsstoornis PDD-NOS en cerebrale parese, waardoor hij in een rolstoel zit. Hij laat zich er niet door beperken. “Lichamelijk beperkt zijn is iets anders dan je beperkt voelen. Er zijn altijd kansen in het leven. Ik probeer alle kansen te benutten die ik krijg.”

Radio maken

Het moment waarop de 21-jarige Schiedammer zijn passie voor radio ontdekte, is inmiddels alweer zo’n zes jaar geleden. Elroy herinnert het zich als de dag van gisteren. “Dat was dankzij de Clini Clowns. Die maakten een soort radioprogramma, Clowns FM. Ik dacht toen gelijk: dit is wat ik wil doen.”

Op zijn achttiende verjaardag, die hij vierde in buurthuis De Erker, gebeurde er iets bijzonders. In die tijd werd er radio gemaakt vanuit het buurthuis, genaamd Radio de Erker. Elroy: “Tijdens mijn verjaardag mocht ik een kijkje nemen bij de radiostudio. Toen ik die zag, kreeg ik een glimlach van oor tot oor.”

Lichamelijk beperkt zijn is iets anders dan je beperkt voelen. Er zijn altijd kansen in het leven.

Lees het volledige artikel via IndebuurtSchiedam.