Jeroen

Gitarist Jeroen Waller Diemont (19) kroop als klein kereltje op het podium. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken en wil er niet meer vanaf.

Muziek is mooier als je het deelt.

Iemand kwam ooit naar mij toe en zei: “Ik vind het erg mooi hoe jij gitaar speelt, je speelt oprecht.” “Dat vond ik een groot compliment!” zegt Jeroen met glunderende oogjes. Daarna legt hij uit: “Ik probeer altijd mijn gevoel over te brengen op het podium, want ik speel lang niet altijd fantastisch, soms ook best slordig. Maar ik probeer altijd mezelf te zijn en het nummer te brengen met gevoel.”

Van Taekwondo naar gitaar

Met een gitarist als vader en een stiefvader die basgitaar speelt, groeit Jeroen op in een muzikaal gezin. “Toch duurde het even voordat ik gitaar ging spelen. Als kind was ik alleen maar met sport bezig.”

Voor de leeuwen gegooid

Jeroen kwam op het idee om gitaar te gaan spelen door zijn stiefvader. “Tijdens mijn eerste gitaarlessen raakte ik snel gedemotiveerd: het was erg klassiek met veel notenleer.” Gelukkig tipte iemand Bram Bokken: “Ik ging bij hem op les en kreeg er steeds meer plezier in”, vertelt Jeroen enthousiast. De gitaarleraar die volgde was Kees Lewiszong, gitarist van de Nijmeegse band Navarone. De band die in 2019 als eerste Nederlandse band in de finale stond van The Voice of Holland. Kees bleek een uitdagende leraar: “Hij trok mij als dertienjarige het podium op om een nummer mee te spelen.”

Zet jezelf over angst heen

Creativiteit delen is volgens Jeroen erg belangrijk: “Je zet grotere stappen als je een inspirerende docent hebt gevonden. Het is nog mooier wanneer je jouw passie kunt delen met vrienden. Zo til je elkaar naar een hoger niveau. Deel je werk dus altijd met anderen”, benadrukt Jeroen. Vind je dit eng? Jeroen tipt: “Deel het de eerste keer met iemand die je niet zal veroordelen. En wees niet bang, zet jezelf over angst heen. Feedback van anderen maakt je alleen maar beter.”

Feedback van anderen maakt je alleen maar beter.

Lees het volledige artikel via IndebuurtArnhem.