Karin

Karin Neijenhuis (46) werkt als communicatieadviseur bij de gemeente, maar besteedt een groot deel van haar vrije tijd aan haar passie: schilderen.

Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen, want ook al doe ik dit al meer dan twintig jaar: je raakt nooit uitgeleerd.

Realistisch met een knipoog

Karin omschrijft haar stijl als realistisch met een knipoog: “Het hoeft voor mij niet fotografisch te zijn. Ik vind het een leuke uitdaging om iemand vast te leggen en zijn of haar emotie te vangen.” Zo lang ze zich kan herinneren is ze bezig met het schilderen van portretten. “Die vind ik het leukst om te doen. Vaak zijn mijn kinderen model en dan is het juist tof om ze niet alleen maar lachend op het doek te zetten, maar juist pure momenten te vereeuwigen. Wanneer ze bijvoorbeeld een keer verveeld op de bank zitten.”

Alleen maar kijken

De oude babykamer in huis is omgetoverd tot atelier. “Een van de eerste dingen die ik vaak doe als ik wakker word, is gewoon even kijken. Genieten van mijn eigen werk, zonder eraan te werken. Mijn tip aan anderen is om soms even uit te zoomen van je project. Neem de tijd!”

Karin heeft altijd al getekend, vertelt ze. “Vroeger wilde ik naar de kunstacademie, maar toen dat niet doorging, liet ik het schilderen liggen. Toen ik halverwege de twintig was, pakte ik het weer op en heb ik het nooit meer laten gaan.”

Lees het volledige artikel via IndebuurtBreda.