Rienk

Rienk is koorlid van het Shanty & Smartlappenkoor 1 plus 1 is 3 in Enschede.

In het koor ben ik niet de Rienk die een beroerte heeft gehad, maar gewoon Rienk.

Rienk heeft altijd veel liefde voor muziek gehad, maar het belang van zingen is voor hem de afgelopen jaren alleen maar groter geworden. De Enschedeër heeft namelijk zo’n twintig jaar geleden meerdere beroertes gehad. Hierdoor hebben bepaalde functies in zijn lichaam blijvende schade opgelopen. Zo is hij beperkt in zijn bewegingsfuncties en heeft hij moeite om veel woorden te onthouden. Gelukkig helpt het zingen bij het Shanty & Smartlappenkoor 1 plus 1 is 3 hem enorm om beter uit zijn woorden te komen.

Als gewoon gezien worden

Het Shanty & Smartlappenkoor bestaat uit een zeer gemêleerde groep enthousiaste koorleden. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je veel zangervaring hebt of dat je misschien een beperking hebt, iedereen is welkom om deel uit te maken van dit volwaardige koor.

Rienk zit al een aantal jaar bij het Shanty & Smartlappenkoor en hij voelt zich als een vis in het water. “Wat ik heel fijn vind aan het koor is dat we allemaal gelijk zijn. Iedereen komt daar om te zingen en dat verbindt ons met elkaar. Ik ben daar niet Rienk die een beroerte heeft gehad, maar ik ben daar gewoon Rienk”, legt de muzikant uit.

Voor mij is zingen meer dan een hobby, zingen is noodzaak.

Lees het volledige artikel via IndebuurtEnschede.