Vera

De Friese Vera vond haar passie in een theateropleiding tot haar gezondheid roet in het eten gooide.

“Woorden met woorden duiden is niet nodig. Van woordenwaterval tot zee van zinnen. Letters klotsen alle kanten op. Vloed, eb, overvloed. Tekstwolken drijven voorbij; weg ebben onrustige gedachtes. Dichter word je niet, dat ben je. Zodra je je durft openstellen. Woordkunstenaar in lijf en leden.”
De Friese Vera vond haar passie in een theateropleiding tot haar gezondheid roet in het eten gooide. In korte tijd veranderde haar hele leven en moest ze leren omgaan met chronische pijn en vermoeidheid. Tijdens een jarenlange onderzoektocht naar- en in zichzelf zocht zij naar mogelijkheden om te overleven en een nieuwe passie vinden. “Ik deel graag eerlijk en oprecht, omdat kwetsbaarheid de mooiste verhalen oplevert.” Ze ontwikkelde haar eigen website en vulde haar Instagram-account met kijkjes in haar leven liggend op bed of op de bank.

Vera’s eigen verhaal

“Ik zat vast. Sinds 2010 gevangen in de houdgreep van chronische vermoeidheid, pijn en overprikkeling, ook wel fibromyalgie genoemd. Toen ik na acht jaar vechten per rolstoel het revalidatiecentrum uit werd gereden, wist ik zeker: weglopen is geen optie meer.” “Overlevingspatronen die me tot dan toe op de been hadden gehouden, trokken me diep-dieper-diepste dieptes in. Leven zoals ik me had voorgesteld, verdween... vliegensvlug. Dromen vergingen. Voorgoed?”
“Luisteren naar mijn lichaam, was alles wat me te doen stond. Naar de pijn toe bewegen, in plaats van weerstand blíjven bieden. Het pad dat ik te gaan had, liep offroad... eindeloos... stilte onverdraaglijk. Gevoel als enige kompas op de reis van mijn leven...”
"Op een dag vormt jarenlange moed het pad waarop ik lopen kan", schreef ze in haar dagboek. “In schrijven hervond ik levenslust. Ik dichtte mijn eigen openheid tegemoet. Met deze website creëerde ik een podium, groter dan ik tijdens mijn theateropleiding ooit heb kunnen denken. Vertrouwen, loslaten, overgave. Ik ontdek wie ik vanbinnen ben, écht ben.” Meedoen aan de challenge Open Up! ging vanzelf, Vera werd getipt door een vriendin en stuurde het filmpje met haar gedicht in. De fotosessie is een mooie beloning voor al dat werk en visualiseert ook Vera’s volgende stappen van lopen met rollator, op een krukje zittend op het podium en daarna weer schitteren op de bühne!
Meer lezen over Vera - Veerkracht - Mulder? Neem een kijkje op haar website 1...2...3....4 het leven!