De industriële binnentuin van het culturele en creatieve centrum CHV Noordkade in Veghel staat zondag 29 mei bol van optredens van artiesten uit de regio. Zo laten amateurdansers van Phoenix Cultuur hun hiphop-moves zien en is er een performance van muzikanten uit het AZC. De optredens worden afgewisseld met een fashionshow met ontwerpen van amateurs en studenten van het Koning Willem I College.

Programma

Datum: Zondag 29 mei


Tijd:14.00 – 15.00 uur                      

Locatie: De Malerij op het terrein van de CHV Noordkade, Verlengde Noordkade 10-12 in Veghel

Bezoekers: De toegang voor bezoekers is gratis

Grootste trompetorkest van Brabant

138
Foto: Roland Wichser

De landelijke aftrap wordt ook het podium voor een uitdaging voor trompettisten in Nederland. Doel is om in De Malerij het grootste trompetorkest van Brabant op te laten treden. Deelname is gratis en trompettisten van alle niveaus kunnen meedoen. Trompettist David Rockefeller van de band New Cool Collective begeleidt het optreden en geeft een workshop aan alle deelnemers de 29e om 11.00 uur op de Noordkade. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 mei aanmelden via de website van de Brabantse Muziekbond. De bladmuziek is vanaf 4 mei op deze pagina beschikbaar. 

Het grootste trompetorkest in Veghel de is de opmaat is voor het grootste blaasorkest van Nederland wat tijdens Festival Bombarie op 25 juni gaat plaatsvinden onder leiding van New Cool Collective. Kijk op www.festivalbombarie.nl voor meer info voor deze uitdaging. 

De landelijke opening in Veghel wordt in samenwerking met Phoenix Cultuur, Kunstbalie en de Brabantse Bond van Muziekverenigingen georganiseerd.